ОБЩЕСТВО

Нова смърт навръх светлите празници: Ковид уби и ексцентричния художник Папа Жан

Нова смърт навръх светлите празници: Ковид уби и ексцентричния художник Папа Жан

2397e31d76cf248fa8f19e2173be53be

 

 

 

Ковид уби и екцентричния художник авангардист и езотерик Иван Николов Георгиев, по-известен с артистичното си име Принц Папа Жан. 63-годишният творец е издъхнал в дните на Коледа. Тъжната вест съобщиха негови приятели във фейсбук.

 

 

 

 

Той бе интересна и неординерна личност. Като художник Папа Жан бе автор на портрети на много исторически и съвременни личности, сред които Христос, Дева Мария, Буда, Баба Ванга, Ван Гог, Пикасо, Мерилин Монро, Салвадор Дали, Цар Симеон, Ленин, Алла Пугачова, Шаляпин, Джуна, Владимир Димитров-Майстора, Ейбрахам Линкълн, Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт, Бил Клинтън, Тодор Живков, Владимир Висоцки, Лили Иванова, Филип Киркоров.

 

 

 

Освен като майстор на четката, талантът му търси упование и утеха и в перото. Автор е на много стихове. Лириката му е също толкова експресивна, колкото и четката. Издал е няколко книги с подобаващи за имиджа си заглавия: „Лунен оргазъм“, „Книга на любовта“, „Всемирна галерия“ и др.

 

 

 

Освен писател и художник, Папа Жан представяше себе си и като природолечител, лекуващ с биоенергия. Той твърдеше, че картините му притежават енергиен лечебен ефект с екстрасензорна активност. Според самия Папа Жан неговите картини се доближават до стила на Рембранд.

 

 

 

 

 

Папа Жан представяше себе си и като търговец, бизнесмен, колекционер, меценат, космополит, природолюбител, растениевъд и кулинар. Занимавал се е с борба, културизъм, плуване, триатлон, източни бойни изкуства, йога. Завършил е финанси и кредит и социално дело във Висшата стопанска академия „Димитър Ценов” в Свищов, но с подобни прозаични дейности не се е занимавал.

 

 

 

 

Папа Жан бе професор по езотеризъм и екстрасензорна медиаторика в Международната академия на алтернативните науки в Москва. На 21 март 2000 г. получава званието академик и ордена „Новая Элита России”, връчен му от прочутата руска ясновидка и астроложка Евгения Давиташвили-Джуна. С указ на Федералното събрание на Русия Папа Жан е назначен за главен експерт по въпросите на културните отношения между Руската федерация и Република България.

 

 

 

Джуна и Папа Жан

 

 

 

През 2000 г. се жени за руската депутатка Алла Павловна Красникова. От първата си жена Мария има две дъщери и внуци. А с голямата си любов Ирина Делина се запознава в един асансьор в НДК, отивайки на лекция на Материус Розенкройцер, зад чийто превдоним се крие един от най-авангардните философи, психиатри и писатели Тимен Тимев, който от дълги години живее в САЩ и е неин съпруг.

 

 

 

 

„Принцът“ е работил като социален работник, бетонджия, залесител, комсомолски секретар. Роден е на 8 септември 1957 г. в Асеновград.

 

 

 

 

 

 

 

В неговия личен сайт Папа Жан описваше себе си като световноизвестен авангарден български художник, поет, писател, философ, режисьор, целител и главен светъл маг на България, който е създал нов стил в световната живопис и във философията на живота – енергетичен лизизъм.

 

 

 

„Като стил на всички стилове енергетичния лизизъм пресъздава светлината, която носи енергията на Вселената. Разлагането на светлинния спектър разлага енергията под формата на цветове. Всеки цвят носи чистотата на основната тухличка на Вселената (Всемирна галерия). Разлагането на светлинния спектър е естественият анализ на Световната енергия. Тя, самоанализирайки се, поражда цветовете като презентация. Цветовете са екзистенциите на естествения самоанализ на Вселената. Ако Енергетичния лизизъм носи името на някакъв стил или техника на рисуване, то то е Човешкото Субективно Повторение от Художника на Световното обективно Самоанализиране на Вселената, чрез която тя самоизобразява Себе си като цветове“, пише в сайта на Папа Жан.

 

 

 

 

 

 

 

„Академик Професор Принц Папа Жан създава нови открития в световното познание. Въвежда ново духовно учение „Жаноизъм“, същността на което се разкрива чрез посланията в неговите книги и картини“, пише още в личния сайт на ексцентричния художник.

 

 

 

Освен това ексцентрикът се представяше и като княз на Велика Русия, който е гениален и притежава коефициент на интелигентност, който малцина притежават.

 

 

 

Папа Жан е единственият българин, който вижда Джуна жива. Той с охота разказваше за нея и за нейните дарби, както и за интелектуално-сексуалните си преживявания с руската ясновидка, която бе генерал от медицинските служби към руското МВР. „Като млада Джуна забелязва, че от ръцете й се излъчва инфрачервено лъчение, което въздейства благоприятно на пациентите и ги лекува по необясним начин.

 

 

Синът й Вахо е бил болен като малък и тя го лекува с ръцете си. Рисува и картини, зарежда ги с биоенергия и те въздействат положително върху хората. Зареждаше и амулети и предмети, които благоприятно повлияват хората и техните съдби и живот. Конструира много апаратури за лечение на хората. Джуна имаше кабинет в центъра на Москва и в него лекуваваше своите пациенти с лъчението на ръцете се и с помощта на „третото” си око. Има и ученици, но са единици. Лечителката смяташе, че под Москва има подземен град, населен с по-висша цивилизация и неговите обитатели й въздействат и я направляват, помагат при сеансите й“, разказа в свое интервю преди време българинът с много таланти.

 

 

Последната публична поява на Джуна е през пролетта на 2014 г., когато в ефира на руски телевизионен канал тя заяви, че пророчествата, направени от Нострадамус и от петричката пророчица Ванга за наближаващата Трета световна война след разгарянето на конфликта в Украйна, са напълно достоверни. Джуна направи и смразяващото предсказание, че нищо добро не чака човечеството занапред.

 

 

 

„Тя предричаше, че България ще бъде единственият оазис на планетата след апокалипсиса. Споделяше ми, че след него едни от най-големите учени и творци ще се съберат в земите български. България ще бъде нещо като Ноев ковчег. През първите дни и месеци елитът на човечеството ще употребяват слънчева храна и космическата храна „Сириус Д” на проф. Димитров“, разказваше „принцът“.

 

 

Поклон пред паметта му

 

Лупа БГ

 

lupa.bg

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
966090ef25235e32fcdbcad6fc8286a4

Фейсбук попиля Найо Тицин за снимката от катастрофата с Киро и НСО

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024