Катастрофи

Първи СНИМКИ от обърнатия автобус с 12 пътници край Панагюрище

Първи СНИМКИ от обърнатия автобус с 12 пътници край Панагюрище

parvi-snimki-obarnatiia-avtobus-12-633

 

 

 

Истинско чудо е, че инцидентът с обърнатия автобус край Пазарджик, се е разминал без жертви, коментират специалисти. На снимките от катастрофата се вижда, че превозното средство се е обърнало извън пътя. Автобусът с 12 пътници е управляван от шофьор, който не е употребил алкохол. Обърнал се е в крайпътна канавка между панагюрските села Левски и Попинци около 7 часа тази сутрин.

 

 

 

 

Още преди пристигането на полицията и линейките всички хора от автобуса са успели да излязат. Трима от пътниците са откарани за преглед в болница в Панагюрище, тъй като се оплакали от натъртвания.

 

 

 

 

„На място е установено, че автобус, превозващ 12 работници, е самокатастрофирал. По първоначални данни няма загинали хора, но трима пътници са пострадали“, съобщи за GLAS.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

 

 

 

 

Той поясни, че за радост няма сериозно пострадали хора. Имало е много гъста мъгла и намалена видимост в района. От полицията препоръчват да се избягва пътуване в региона заради намалената видимост.

 

 

 

Ето и цялото предупреждение на МВР: Водачите на МПС и другите участници в движението да се движат с повишено внимание и със скорост много по-ниска от допустимата. На територията на цялата област има мъгла, на места по-гъста , а видимостта в тези райони е намалена на разстояние 15-20 метра.

 

 

 
Пътищата са напълно проходими, но с мокра , а на места и с хлъзгава настилка. Водачите да не предприемат пътувания ако това не се налага.

 

 

 

 

Да тръгват на път с технически изправни автомобили, с гуми подходящи за сезона, с изправни осветителна и спирачни системи, със заредени мобилни телефони. Нека бъдат особено внимателни при движение по високоскоростните пътни отсечки – АМ „Тракия“, пътищата Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Панагюрище, пред дефилето Варвара-Велинград, пътя Пазарджик-Пещера. Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик и Районните управления в Пазарджик, Велинград, Пещера, Септември и Панагюрище имат дежурни автопатрули за реагиране при необходимост.

 

 

 

 

Молим да бъдете внимателни, да пазите своя живот и този на останалите ,участници в движението по пътищата.

 

 

 

 

Глас бг

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023