Политика

Разкритие: Лъсна тежко придружаващо заболяване на починалия депутат Касабов, за което се мълчеше

Разкритие: Лъсна тежко придружаващо заболяване на починалия депутат Касабов, за което се мълчеше

 

big_valentin-kasabov-dyrvenicite-ot-dps-da-ne-se-prechkat-v-krakata-ni-zashtoto-mojem-da-gi-smachkame-472889

 

 

Издъхналият от коронавирус в четвъртък вечерта зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов е имал и тежко придружаващо заболяване – цироза. Новината сподели пред Lupa.bg източник от парламента, запознат с битието на съратника на партийния вожд Валери Симеонов.

 

 

Че е имал цироза потвърди и дългогодишният главен редактор на закрития вече „Жълт Труд” Зоя Деянова.

 

 

„Какво е съпътстващото заболяване на починалия с ковид депутат Касабов? Цироза, рак, диабет? Здрав-прав човек от управляващите, лекуван в най-престижната болница на другарчето им милионер Начев, не умира само от вирус. На село една баба на 90 го кара дома и още е жива… Обаче тя не е пила цял живот служебно уиски, а е бъхтила по баирите на Балкана”, написа Деянова във фейсбук.

 

 

 

„Ето, дадохме една скъпа жертва. Човек, който без време си отива, който беше физически здрав, човек, който спортуваше, който не употребяваше алкохол, не пушеше. Обаче, въпреки всичко си отиде без време. Една свидна жертва, която показва, че трябва да сме много внимателни с тази опасна пандемия”, коментира пък по-рано днес лидерът на НФСБ. От думите му излиза, че Валентин Касабов не е пипал стъклото.

 

 

В петък сутринта гръмна новината, че зам.-председателят на партия НФСБ и съпредседател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ е почина в 22,30 ч. снощи в реанимацията на УМБАЛ „Св. Екатерина“ в София.

 

 

 

В последните два дни бе направен отчаян опит той да бъде изведен от критичното състояние, в което бе след тежко боледуване от COVID-19, продължило повече от месец, съобщиха от семейството на народния представител. Той е първият законотворец у нас, който не успя да се пребори със заразата. Kасабов бе едва на 62 г.

 

 

Лупа бг

lupa.bg

 

Политика

More in Политика

президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024