Политика

САЩ все пак спират „Балкански поток“?

САЩ все пак спират „Балкански поток“?

879bab9775a2b92fa9f8051611ee6cda

 

 

Неприятен слух, свързан със строителството на „Балкански поток“, пропълзя днес в медийните среди. Според мълвата кабинетът крие решението на САЩ да наложи жестоки санкции на Русия и фирмите, участващи в строителството на Турски (Балкански) поток и Северен поток-2. 

 

 

 

Още на 9-ти декември Камарата на представителите в Конгреса на САЩ била приела решение да бъде спряно строителството на двата руски проекта – единия към Германия, а другия през България. Специално за Турски/Балкански поток американците били категорични, че ще бъде спрян с всички средства като отговор на Анкара и Русия за сделката по доставяне на Турция на руски ракетен комплекс С-400. Това съобщават ТАСС и германската ДПА.

 

 

 

Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова нарече решението на Вашингтон антируско. Тя заяви още, че Москва няма да спира работата по газопроводите и няма да се съобрази със санкциите на американците.

 

 

 

В Германия обаче наблюдатели са убедени, че Северен поток няма да бъде завършен. От София до момента няма реакции.

 

 

 

По-рано тази есен се появиха информации, че  работата на „Балкански поток” продължава без прекъсване и проектът е на финална фаза.

 

 

 

Според енергийния експерт Христо Казанджиев заплахите от страна на американците, че ще налагат санкции на „Турски поток” и продължението му, са само приказки с политическа цел. Пред Lupa.bg той беше почти 100% убеден, че такива санкции няма да има, а политическите послания целят само натиск върху правителството за постигане на други цели.

 

 

Лупа БГ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024