ОБЩЕСТВО

Пулев обяви, че е бил заразен с COVID-19: Три седмици без тренировки! Сам съм си виновен!

Пулев обяви, че е бил заразен с COVID-19: Три седмици без тренировки! Сам съм си виновен!

 

f2aad55d71134482b85a7876d3b11cf7

 

 

Дълго пазена тайна излезе наяве малко след поражението на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа в двубоя им за четири от общо петте световни титли в тежка категория на професионалния бокс в Лондон.

 

 

 

Българският боксьор е преболедувал коронавирус месец преди най-важната среща в цялата си 11-годишна кариера. Въпреки че се е разминал с пневмонията и усложненията, той е бил принуден да прекрати всякакви физически активности и тренировки, включително в този период спаринги в най-важните три седмици преди да се качи на ринга срещу шампиона на планетата от Великобритания.

 

 

 

„С COVID-19 и с три седмици без тренировки – толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер“, призна Пулев по телефона пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

 

 

Както стана ясно, в тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

 

 

 

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, а едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев – промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до „балона“, в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

 

 

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

 

 

Битиви, Дунав мост

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024