Политика

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

 

big__ее

 

 

Премиерът на България изпъкна с интересно изявление по време на заседанието на МС днес. Бойко Борисов направи паралел между кризата в света и нещото хубаво, което се случва в България.

Заради демографската криза в света, ние се радваме, че трябва да строим нови училища, защото има повече деца. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на правителството. Коментарът му беше по повод отпускането на 2 млн. лв. по тригодишната програма на МОН за изграждане на детски градини, ясли и училища.

 

 

 

С министър Каракачанов в тази криза не даваме само пари за хеликоптери, танкове, самолети и всичко останало, а и за образователната инфраструктура, коментира още министър-председателят, пише vihrogon.bg.

 

 

 

Борисов за пореден път подчерта, че пандемията, която преживява света, е най-тежката в историята, а икономическата криза е „най-тежката от войната“. Премиерът обаче направи и нов извод за ситуацията с ковид: „Сега с жертвите, които дава света, може да достигнем лоши рекорди и в тази посока“.

 

 

 

По програмата на МОН за нова образователна инфраструктура ще бъдат построени 11 изцяло нови училища, а 36 ще бъдат надградени. Ще има нови 35 детски градини и ясли. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години. В същото време само за миналата година на Столична община сме отпуснали 65 млн. лв. С тези средства в София ще се открият 23 градини.

 

 

 

1,8 милиона лева отпусна правителството за закупуването на нова медицинска апаратура за болницата в Гоце Делчев. „Така се решава голям проблем за Гоце Делчев и за МБАЛ „Иван Скендеров“, която обслужва 70 000 души.

 

 

 

Партньорството ни с местната власт е в името на хората. Няма значение партийната принадлежност на кметовете. Важно е единствено здравето и спокойствието на хората“, коментира във Фейсбук премиерът Борисов.

 

 

 

 

loading...
Политика

More in Политика

karaqncheva_bgnes

Караянчева: Видяхме бесилка пред парламента, конфронтацията руши подпори и изгаря мостове

януари 13, 2021
big_121e92

Атанасова: ГЕРБ няма да управлява с БСП, коалиция ще направим единствено с народа

януари 13, 2021
screenshot266

Захариева за консултациите при Радев: Целта е да се прехвърли отговорност върху щаба, правителството

януари 13, 2021
ninova23456

Нинова категорична: С Борисов или без него коалиция БСП-ГЕРБ е невъзможна!

януари 12, 2021
phpm2svkt_800x_

Сидеров предложи премахване на мъртвите души и одит на Информационно обслужване (видео)

януари 12, 2021
big_big_0000012de34

Марешки нападна Радев: Вие бетонирахте ГЕРБ на власт и изкарахте мутрите на площада

януари 12, 2021