Политика

ГЕРБ кани фолк певци в листите за депутати – активни лица, добре приети в обществото

ГЕРБ кани фолк певци в листите за депутати – активни лица, добре приети в обществото

img_20190903_100910

 

 

 

ГЕРБ стартира кампанията за издигане на кандидати за народни представители. Номинации могат да правят всички общински структури на управляващата партия в периода 26 януари – 8 февруари. Решението за това е било взето от Изпълнителната комисия – тясното ръководство, съобщиха от пресцентъра.

 

 

Този път партията щяла да заложи на по-широка гражданска квота, а в нея, за цвят, щели да блестят и фолк певци.

 

 

Налагало се партията да наблегне на гражданската квота – в която да включи активни лица, които са добре приети в обществото, тъй като голяма част от народните представители в момента били лансирани от бившия зам.-шеф на ГЕРБ и настоящ опонент на Борисов Цветан Цветанов.

 

 

 

Освен това съвсем не се пренебрегвал и вариантът известни фолк певци и певици да намерят място в листите. Наши източници от парламента разкриха, че с няколко от тях дори вече са водени разговори. И повечето се били съгласили, защото заради пандемията и липсата на участия портфейлите им били доста изтънели, пише Лупа бг.

 

 

 

 

Самите листи с кандидат-депутатите пък щели да се редят от бившия финансов министър Владислав Горанов и медийния гуру Георги Харизанов. Двамата са натоварени с тежката задача от лидера на партията Бойко Борисов, който обаче накрая щял лично да одобри кандидатите за народни представители на ГЕРБ.

 

 

 

 

Номинациите за депутати ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една структура, се посочва още в кратката информация за заседанието на ИК.

 

 

 

Кандидати за народни представители, които са членове на партията в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната. В листата на ГЕРБ по традиция ще могат да бъдат номинирани и кандидати от гражданската квота, се казва в съобщението.

 

 

 

Изпълнителната комисия на партията прие и критериите, на които да отговарят номинираните кандидати, но не е ясно на какви критерии точно трябва да отговарят кандидат-депутатите.

 

 

 

След приключването на процеса, партийният изпълком „ще направи детайлен преглед на всички предложения и ще утвърди кандидатските листи“. Както е известно в ГЕРБ е наложена традицията последната дума по въпроса да има лидерът Бойко Борисов.

 

 

 

През лятото Борисов заяви, че на парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април, ГЕРБ ще е с обновена листа. „Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение кой е в листите. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети“, коментира тогава лидерът на ГЕРБ.

 

 

Сега, Лупа бг

 

lupa.bg

Политика

More in Политика

1010x570

Българите от Херсон с видеопослание: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев

април 9, 2024
кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
1530x993_264x83_nikolay-denkov_4_

На изпроводяк! Николай Денков се оплака пред западни посланици: Русия е виновна за корупцията в България

април 8, 2024
живко

Ж. Коцев: Знаех, че Марин и Стефан са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Рашков

април 8, 2024
селфи

Живко Коцев признал за чадъра над контрабандните канали и сам дал показания срещу Петя Банкова

април 7, 2024