Политика

Плевнелиев: Популисти като Тръмп и Радев имат интереси, но нямат ценности като мен

Плевнелиев: Популисти като Тръмп и Радев имат интереси, но нямат ценности като мен

plevnio

 

 

 

„На 13 декември 2017 г. аз трябваше да бъда в Белия дом, но отказах категорично да връча награда на президента Тръмп. Обама беше човек на принципи, Тръмп е човек на интереси. Президентът Радев и всички популисти имат интереси, но нямат ценности. Радев говори за върховенство на закона, но не го спазва. Нека избираме хората, които надграждат институциите. Последните 3 избори, организирани от ГЕРБ, не бяха оспорени от никого. Популистите нямат интерес от нищо друго, освен от кризи, те знаят как да се заиграят с проблемите на хората, но не знаят как да ги решат дългосрочно“.

 

 

 

Това заяви Росен Плевнелиев тази сутрин по БТВ.

 

 

Държавният глава постоянно повтаря как ще измете мутрите. Същевременно, тези които създадоха мутрите, агентите на ДС , са в президентството. Те са шефове на Стратегическия му съвет. Агентът на ДС по прякор „Майстора“ постави под съмнение датата на изборите. Точно за г-н Александър Маринов говоря., каза още Плевнелиев.

 

 

На един държавен глава не му отива да каже нещо и след това да се отметне. Когато Радев посочи дата 28 март – шефът на неговия стратегически съвет я отмени“, каза Плевнелиев.

 

 

„Тази буря, която предстои, ще реши всичко – дали България ще влезе в еврозоната или не – дали Радев ще има втори мандат, дали Борисов няма да има нов мандат, ще видим тежък сблъсък в България. Едно нещо е повече от ясно – от една страна е хубаво да има консултации. Но това са първите – 4 години той не си отвори вратите за никой и за нищо.

 

 

„Като държавен глава винаги съм правел консултации. Дори за Волен Сидеров, вратата не е била затваряна за него. Ние сме в непредсказуема среда, не можем да кажем как ще се развие вирусът през март. Но от друга гледна точка като че ли е повече от ясно с оглед на това, че идват повече ваксини, с оглед на машинното гласуване. Струва ми се, че може да се избере една средна дата – между март и май, може би април“, каза той.

 

 

„Голямата игра ще се случи през април и май. Популистите винаги се подкрепяли БСП и ДПС. Президентът Радев ще бъде не само първият президент популист, но и първият, който няма да влезе в конфликт с вицепрезидента си. Това е защото г-жа Йотова държи ключът към президенството на Радев. Той отива в избраното от народа НС по време на протестите. Останаха само собствените му поддръжници от БСП и той каза: „Управляващите са отвън. Той взриви собствената си политическа партия“, каза още той.

 

 

Би ти ви

loading...
Политика

More in Политика

big_33

Нанков за свлачището край Рилския манастир: Нито имаме приемателна комисия, нито имаме акт 15

януари 10, 2021
114_0

Цветанов пред Радев: Правителството е некомпетентно, не е способно да проведе честни избори

януари 10, 2021
7ff10c9ef1051bf0e8df5e36ef1cab8a

Ето го войводата от Сандански, боцнал се преди медиците: Божков трябва да се мери с мен, не аз с него

януари 9, 2021
angelov234

Скандал заради незаконна ваксинация на общинари в Сандански, Ангелов обеща „най-строги санкции“

януари 9, 2021
991-ratio-krasimir-karakachanov

Армията ни плаща 109 лева за комплект бельо, войнишката риза струва 120 лева

януари 9, 2021
1610196522

„Възраждане“: Изборите да са на 28 март. На този режим не трябва да се дава нито ден повече управление

януари 9, 2021