ОБЩЕСТВО

Пловдивчанин без работа заради локдауна: Как се живее с 24 лв. – не на ден, а за 45 дни?

Пловдивчанин без работа заради локдауна: Как се живее с 24 лв. – не на ден, а за 45 дни?

 

plovdivchanin-bez-rabota-zaradi-073

 

 

Искам да попитам управляващите как според тях живеят хората, които не работят заради мерките в момента? Как един нормален човек може месец и половина вече да живее без стотинка доход?

 

 

 

Как се плащат сметки, консумативи и какво ли не още, при положение че днес е 16-и януари и милата ни „държавица“ е превела по сметката ми само 24 лв. А има хора, които и това не са получили, а толкова обещаваха и говориха за помощи! Тези въпроси изпрати вчера на редакционната поща читател на TrafficNews.

 

 

 

 

Човекът разказа, че е останал без работа след въведения локдаун у нас. Възползвал се е от мярката „Запази ме”, по която би трябвало да получава по 24 лева за всеки официален работен ден. До момента обаче по сметката му са преведени единствено парите за 30-и ноември.

 

 

 

„Помощта за декември още я няма, нито стотинка. Как нашите мили и УЖ загрижени политици мислят, че може един неработещ ЗАРАДИ ТЯХ човек, да се издържа толкова време с тези пари? Да си плати сметките ли с 24 лв., да се храни ли, да посрещне празници ли”, пита човекът.

 

 

 

Той припомня, че предварително обявените срокове са 10 дни за преглед на подадените документи и 5 дни след това за превод на обезщетения.

 

 

 

„При положение че документите ни са разгледани на 12 декември, все още няма нищо повече от едни 24 лв. Така живеят в момента всички неработещи и затворени хора в България, не на ръба на мизерията, а дълбоко потънали в мизерия”, допълва нашият читател.

 

 

 

Припомняме, че в началото на декември министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, обясни, че се прави всичко възможно парите да се изплащат възможно най-бързо.

 

 

 

„За тези, които са били в неплатен отпуск от 29 октомври до края на ноември, плащанията ще започнат от 14-и декември. Тези, които са в неплатен отпуск през декември – ще опитаме да направим плащанията към тях преди Нова година. По-вероятно е те да получат парите си в началото на януари. Но това е обичайна практика, защото заплатите за ноември се получават в началото на декември, а заплатите за декември в началото на януари. Правим всичко възможно да плащаме колкото се може по-бързо”, заяви тогава министър Сачева.

 

 

 

 

Трафик нюз

 

trafficnews.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
банкоматbig_big_atm-1524870_960_720

Голяма банка у нас блокира сметки, ако от тях не се теглят пари 12 месеца

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024
лучано

Лучано май изперка: Ако Пеевски го няма, няма да я има България

март 11, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024