Здраве

Пробив! Наши лекари създадоха хапче срещу ковид

Пробив! Наши лекари създадоха хапче срещу ковид

 

svinarov

 

 

 

Български лекари създадоха хапче за лечение на COVID-19. Ръководител на екипа е проф. д-р Добрин Свинаров, началник на Клинична лаборатория и клинична фармакология в Александровска болница, който обясни пред Би Ти Ви.

 

 

 

„Още в началото на пандемията и навлизането й в нашата страна, българските учени се запознаваха с всичко, което излизаше в огромни количества в медицинската литература.

 

 

 

 

 

 

 

Много бързо на основата на един от най-добре балансираните протоколи в САЩ, под ръководството на Пол Марик, вдъхновени от това, което той представи като виждане, разработихме един продукт, който да послужи като мост за профилактика и подпомагане на лечението на тази нова болест. Става въпрос за хранителна добавка.“

 

 

 

Д-р Свинаров подчерта, че продуктът е създаден по задание и под ръководството на Министерството на здравеопазването. Учените, които са участвали в тази разработка, са още академик Богдан Петрунов, проф. Георги Момеков и проф. Рахамин Шекерджийски.

 

 

 

Тази хранителна добавка съдържа витамин С, витамин D, кверцетин и цинк в една таблетка за смучене.

 

 

 

 

„Втората съставка на този продукт, отделно от тази таблетка за смучене, е мелатонин, който има изключително мощни антиоксидантни свойства и се използва много интензивно във всички протоколи за лечение на новата болест.

 

 

 

Към това беше прибавена идеята на академик Петрунов да се съчетае с още един продукт, който представлява изключително добра комбинация на микроелементи, поливитамини и четвърт перорална ваксина за предпазване от наслагването на бактериални инфекции“, обясни д-р Свинаров.

 

 

 

По думите му вече има достатъчно натрупани доказателства от медицинска гледна точка, че тези съставки безусловно са полезни и важни като профилактика и като компоненти в лечението на болестта.

 

Би ти ви, Лупа бг

Здраве

More in Здраве

ac076dda21144f0cb97f78bd8ff894cc

Невероятно: Всички частици на SARS-CoV-2 , които циркулират в света, тежат колкото ябълка, изчислиха учени

юни 10, 2021
big_pexels-photo-4021775

Електронната рецепта замества хартиената от днес

юни 1, 2021
coronavirus-mask-pb

Ново проучване: Прекаралите лека форма на КОВИД-19 имат имунитет за цял живот

май 25, 2021
a49064264d5432771cd9166da4469aa2

Пациенти в ужас: Животоподдържащо лекарство поскъпва тройно, алтернативно в аптеките няма

май 16, 2021
1572827358_heart_problems

Немски лекари обясниха как да спасим човек от внезапна сърдечна смърт

май 8, 2021
nameriha-nachin-da-ubiiat-koronavirusa-462

Намериха начин да убият коронавируса за секунди

април 28, 2021