ИНЦИДЕНТИ

Стрелецът от Ловеч разбрал, че е ранил Теодора от хорото на следващия ден, скрил оръжието в гората

Стрелецът от Ловеч разбрал, че е ранил Теодора от хорото на следващия ден, скрил оръжието в гората

 

priznal-che-strelial-po-horoto-ne-621

 

 

 

Мъжът, който навръх Нова година стреля от балкона си и рани в гърба жена, докато играе хоро в Ловеч, е разбрал какво е сторил чак на следващия ден, след като изтрезнял, пише в. „Телеграф“. 

 

 

 

Той веднага разглобил незаконната си пушка и я скрил в гориста местност край Ловеч. Излъгал полицаите, че я е изхвърлил в близка кофа за боклук, за да ги обърка.

 

 

 

Криминалистите късно снощи откриха нелегалното оръжие, което е газово-преработено в бойно. 46-г. Христо бе арестуван в четвъртък през нощта в апартамента му. Повдигнати са му две обвинения и е оставен за 72 часа в ареста, след което ще му бъде гледана мярката за неотклонение.

 

 

 

 

Жертвата му – 42-г. Теодора Тодорова, е в стабилно състояние, но куршумът – 22-ри калибър, още е в нея и най-вероятно лекарите никога няма да решат да го извадят, за да не засегнат нерв, споделиха те.

 

 

Пияният и неадекватен Христо решил да гърми около 40 мин. след полунощ. Порканият гръмнал два пъти и се прибрал, а после заспал. Чак на другия ден изтрезнял, видял новините и разбрал какво е сторил. Изплашил се, разглобил оръжието и го скрил. Това обаче не спряло разследващите. Те веднага започнали да търсят видеозаписи и свидетели.

 

 

 

В същото време опитни криминалисти определили откъде най-вероятно е бил изстрелян куршумът, уцелил Теодора в гърба. Така се насочили към точно определен блок. След това успели да смалят периметъра и очертали два-три етажа, чието разположение на балконите съвпада с ъгъла и посоката на стрелбата.

 

 

 

След няколко дни денонощна работа ченгетата успели да стигнат до извършителя. Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков подчертава, че задържането е станало благодарение на високия професионализъм, който са проявили служителите на местното полицейско управление и областната дирекция на МВР, както и на ГДНП.

 

 

 

„Направил само частични самопризнания, но заради замъгленото му съзнание по време на престъплението ще се работи допълнително с него“, допълни той.

 

Телеграф, БЛиц

loading...
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

cc0c0030531d451d9a3da85ac114a1cf

Роднини на детето в Мездра: Било е убито и изхвърлено на улицата

януари 9, 2021
mazh-e-sopot-e-zaginal-pri-chelnata-485

Пак касапница на пътя: Мъж от Сопот загина при челна катастрофа в Подбалкана… СНИМКИ

януари 9, 2021
incident-s-doc-mangarov-1

Инцидент с доц. Мангъров

януари 9, 2021
9afba636d5886a1966dc820f9a1f4032

Бабата на загиналото дете в Мездра разкри смразяващи подробности от инцидента!

януари 9, 2021
25797_orig

Семейство отиде на почивка в Пампорово за празниците и в хотелската стая изживя огромен ужас

януари 8, 2021
photo_verybig_196807

„Гръмнало го и избягало!“: Братовчед с потресаващи разкрития за смъртта на 8-г. внуче на ексдепутата Томов

януари 8, 2021