ОБЩЕСТВО

Чорбанов: Колкото и сексуален да е един мъж, бременността е 9 месеца. Същото е и с ваксините

Чорбанов: Колкото и сексуален да е един мъж, бременността е 9 месеца. Същото е и с ваксините

 

zasnemane-na-tsyal-ekran-11.11.2020-g.-93851-696x464

 

 

 

Разработването на ваксината и тестването на ваксината са два компонента. Два компонента са необходими и при раждането на едно дете. Колкото и невероятен да е мъжът, красив и сексуален да е един мъж, бременността е 9 месеца. Същото е и с ваксините.

 

 

Дори съвременните био производства да са на такова високо ниво, самите тестове отнемат време, което няма как да бъде съкратено. Това каза директорът на Департамента по Имунология към Института по Микробиология на БАН проф. Андрей Чорбанов.

 

 

„Щом пациентът се подписва под някакъв документ при имунизацията, това автоматично означава, че не всичко около процедурата е такова, каквото при стандартните ваксини. Фазите 1, 2 и 3 вървяха паралелно, защото нямаше възможност да се чака.

 

 

Освен това в трета фаза се включват най разнообразни групи – бременни, имунодефицитни, взаимодействия с други лекарства. Това нямаше как да бъде направено като време. Аз смятам, че освен, че става дума за много пари, това е способността на правителствата да поискат да се явят като един спасител на нацията“, коментира проф. Чорбанов.

 

 

 

„Ако се случи така, че от ваксините срещу COVID-19 има тежки странични реакции, тогава някой здравен чиновник ще изгърми. Ще сменят шефа на СЗО, ще стане скандал във фирмите, ще си подадат оставката главните мениджъри, някои ще бъдат компенсирани финансово. Това са стандартни процедури, по-хубаво да не се стига до тях.

 

 

 

Дори в ситуация на тежък и пандемичен натиск, сегашният не е такъв, трябва да се прецени коя група от населението трябва да поеме риска, ако ще да се чувства сигурна, както и коя група по-скоро би могла да пропусне риска, защото не би следвало да се отрази здравословно върху нея“, допълни той.

ВИДЕО ТУК:
тВ 7/8

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

сладък пелин растения

US учени потвърдиха германско откритие: Билка, която расте обилно в България, мачка К-19

януари 13, 2021
big__ее

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

януари 13, 2021
karaqncheva_bgnes

Караянчева: Видяхме бесилка пред парламента, конфронтацията руши подпори и изгаря мостове

януари 13, 2021
big_121e92

Атанасова: ГЕРБ няма да управлява с БСП, коалиция ще направим единствено с народа

януари 13, 2021
screenshot266

Захариева за консултациите при Радев: Целта е да се прехвърли отговорност върху щаба, правителството

януари 13, 2021
big_121976

Аргирова: Не съм съгласна карантинираните да се пускат за 2 часа, за да гласуват

януари 13, 2021