Политика

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

Борисов: В света има демографска криза, а ние строим нови училища, защото има повече деца

 

big__ее

 

 

Премиерът на България изпъкна с интересно изявление по време на заседанието на МС днес. Бойко Борисов направи паралел между кризата в света и нещото хубаво, което се случва в България.

Заради демографската криза в света, ние се радваме, че трябва да строим нови училища, защото има повече деца. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на правителството. Коментарът му беше по повод отпускането на 2 млн. лв. по тригодишната програма на МОН за изграждане на детски градини, ясли и училища.

 

 

 

С министър Каракачанов в тази криза не даваме само пари за хеликоптери, танкове, самолети и всичко останало, а и за образователната инфраструктура, коментира още министър-председателят, пише vihrogon.bg.

 

 

 

Борисов за пореден път подчерта, че пандемията, която преживява света, е най-тежката в историята, а икономическата криза е „най-тежката от войната“. Премиерът обаче направи и нов извод за ситуацията с ковид: „Сега с жертвите, които дава света, може да достигнем лоши рекорди и в тази посока“.

 

 

 

По програмата на МОН за нова образователна инфраструктура ще бъдат построени 11 изцяло нови училища, а 36 ще бъдат надградени. Ще има нови 35 детски градини и ясли. Общо по програмата се предвижда да се отпуснат 210 млн. лв. – по 70 млн. лв. за всяка от трите години. В същото време само за миналата година на Столична община сме отпуснали 65 млн. лв. С тези средства в София ще се открият 23 градини.

 

 

 

1,8 милиона лева отпусна правителството за закупуването на нова медицинска апаратура за болницата в Гоце Делчев. „Така се решава голям проблем за Гоце Делчев и за МБАЛ „Иван Скендеров“, която обслужва 70 000 души.

 

 

 

Партньорството ни с местната власт е в името на хората. Няма значение партийната принадлежност на кметовете. Важно е единствено здравето и спокойствието на хората“, коментира във Фейсбук премиерът Борисов.

 

 

 

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024