ИНЦИДЕНТИ

Внукът ми е убит, съблечен, влачен и оставен на улицата. Искаме среща с главния прокурор

Внукът ми е убит, съблечен, влачен и оставен на улицата. Искаме среща с главния прокурор

 

932ac68516e542998d31d395c14381f8

 

 

Искаме среща с главния прокурор и настояваме да дойде на място, заяви дядото на откритото починало на улицата в Мездра 8-годишно момченце по бТВ.

 

Бившият депутат и лидер на партия Рома Тома Томов обясни, че внукът му е убит, съблечен, влачен и оставен на улицата. 

 

 

 

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на извършеното деяние. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, обясни Томов.

 

 

 

 

Приятелчето на 8-годишния внук на ексдепутата Тома Томов го е простреляло неволно със законната пушка на татко си.

Това е основната версия на прокуратурата и полицията. Куршумът засегнал врата на детето и то издъхнало, обляно в кръв, пише „Телеграф“.

Трагичният инцидент скова Мездра в петък вечерта. Внукът на ромския лидер бе намерен на улица в града по слипове, без чорапи и маратонки, а на шията му имало огромна кървяща рана, разказа баба му Дочка Петрова през сълзи.

 

 

 

Към 16:30 часа в петък приятел на малкия Тома го извикал да си играят и двете момченца излезли навън. Половин час по-късно съседка крещейки, казала на семейството, че Тома лежи окървавен пред къщата на приятеля си.

 

 

 

 

Криминалисти споделят пред изданието, че въпросното дете е чистило с гъба и леген кървавите следи в дома си, като то е влачило телцето на момченцето. Именно заради това се смъкнали панталонът и обувките на убитото дете.

 

 

Близките на детето излязоха на шествие пред полицията в града днес. Момченцето бе намерено мъртво на улица в Мездра около 17 часа в петък. От прокуратурата днес съобщиха, че тридесет и осем годишният Д.Й. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа в качеството му на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

 

 

 

Около 17 ч. на 08.01.2021 г., пред къща на ул. „Сливница“ в Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т. Пострадалият бил транспортиран до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта не детето и подаден сигнал на телефон 112.

В хода на разследването е било установено, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси – патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е пострадал. 

 

 

 

 
На този етап на разследването по образуваното досъдебно производство е установена съпричастноста на Д.Й. към смъртта на осемгодишното момче.

 

 

 

 

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д.Й. Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.

 

 

 

 

Дядото Тома Томов отправи редица въпроси към прокуратурата и разследващите органи. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана. „Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви мъжът. Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени, попита още той.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024