Политика

ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство, пророкува Райчев

ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство, пророкува Райчев

 

6ebb5cf28082401da63e14c373acbbae

 

 

Когато Андрей Райчев говори, винаги казва нещо интересно. Днес той не изневери на себе си с остри политически коментари.

За ГЕРБ и особено за неговия лидер.

Бойко Борисов е достигнал до максимума на рейтинга си и нищо не може да добавя. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV социологът Андрей Райчев.

 

 

 

„Динамиката на тази година е странна. Според всички социологически агенции ГЕРБ води, Борисов няма какво да спечели и просто доиграва мача, играе по-защитно като отбор, който води в резултата. Комуникацията от джипа на два пъти му донесе успех, особено извън София. Малко смешно е, но Борисов винаги е играл малко смешна роля, което му носи успех – това е добре овладяно. Това е много добре построена и успешна роля“, заяви Райчев.

 

 

 

 

По думите му ГЕРБ няма намерение да прави четвърто правителство. Или ще останат в опозиция, или ще подкрепят по някакъв начин новото правителство.

 

 

 

ДПС са в подобна позиция – не искат да стоят във властта, но не искат и власт, която е против тях. Така е много вероятно двете партии да разговарят за министър-председател и за правителство с къс мандат. При това положение най-вероятният изход е то да е с мандата на трета партия. Най-вероятният резултат е правителство тип „Беров„, с нов Беров, договорено за кратък срок, посочи политическият анализатор.

 

 

 

По думите му формулата „Всички срещу ГЕРБ“ е трудно осъществима. Не става „всички малки срещу ГЕРБ„, а трябва „всички малки, плюс БСП, срещу ГЕРБ„. А някои от малките не искат с БСП, отбеляза Андрей Райчев, пише dunavmost.com.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024