Коментари

Димитър Стоянов попиля ПКП: Жалко е, че Караянчева нарушава Конституцията или не я познава

Димитър Стоянов попиля ПКП: Жалко е, че Караянчева нарушава Конституцията или не я познава

dimitar_stoianov
Караянчева дала оценка за компетентността на президента и екипа му. Нека сега оценим компетентността на т. нар. председател на Народното събрание (ПНС за краткост, не ПКП):

– „въпреки неаргументирано определената дата за избори, ние (визира ГЕРБ) ще се съобразим с нея“.

 

 

 

Добре беше г-жата да прочете Конституцията на Р България. Там изискване за аргументация при определяне датата за избори няма. Не се изискват и консултации. За справка чл.98 т.1 от КРБ.

 

– има предписания от европейските институции да не се извършват промени в Изборния кодекс няколко месеца преди избори, тъй като това подкопава доверието в изборния процес.

 

 

Така е, но тази препоръка е за ситуация когато няма извънредни обстоятелства. Сега сме в условия на пандемия и една голяма част от българските граждани няма да могат да гласуват. ПНС не споменава кои са тези институции (не ги знае). Няколко месеца – е това е некомпетентност!!!! 1,2 или 22? Колко месеца г-жо Караянчева? Според Европейския съд по правата на човека, според Венецианската комисия? Да попитам компетентната ПНС кога беше направена последната промяна в Изборния кодекс? На 8.10.2020г. Спазено ли е предписанието? Не е! Това е компетентност та дрънка! Тези предписания не важат за ГЕРБ и ОП когато промените, които пробутват, са в техен „интерес“.

 

 

– пак според ПНС – „президентът … изолира католическата и арменската общност“

 

 
Да напомня на ПНС, която е политическо лице, чл.13 ал. 4 от Конституцията – „верските убеждения не могат да се използват за политически цели“. Жалко, че Караянчева нарушава Конституцията или не я познава. Все пак тя е запозната с неприетата (а може и непрочетена от нея)нова конституция. Президентът не е отнел на никого правото да гласува, Караянчева би следвало да помисли за онези над 2 млн. българи на които ГЕРБ и ОП суспендираха констиитуционното право за вот.

 
– Според ПНС президентът „изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват.“

 

Децата не гласуват! Чл. 42. (1) от КРБ! Гражданите, навършили 18 години имат право на вот!
ПНС е компетентна! Ходете пеш!

 

Facebook, Димитър Стоянов

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024