Коментари

Защо преболедувалите от К-19 няма нужда да се ваксинират и тестват за антитела*

Защо преболедувалите от К-19 няма нужда да се ваксинират и тестват за антитела*

Антония_Първанова_7194400154697051983_original
„Възстановените пациенти с COVID имат имунитет – дори без антитела
Ново проучване в Израел потвърждава, че повторните инфекции са изключително редки и серологичните тестове за антитела не отразяват имунитета.
Ново проучване, проведено върху израелски здравни работници, предполага, че хората, заразени с коронавирус, развиват висока степен на имунитет срещу вируса – дори когато нивата на COVID антитела са ниски или дори не съществуват.
Според доклад от вторник на Канал 12, изследователски документ, подписан от д-р Тал Брош, шеф на инфекциозното отделение на болница Ассута и член на правителствената комисия за разпространение на ваксината срещу коронавирус, установява, че реинфекциите с COVID са изключително редки и че широко разпространените в търговската мрежа серологични тестове за коронавирусни антитела са неефективни при определяне дали човек е развил имунитет срещу вируса.
„Според съществуващите данни, днес серологичните тестове за наличие на антитела не са ефективен инструмент за оценка дали има достатъчно ниво на антитела, за да осигурят имунитет срещу инфекция, както от естествена инфекция, така и от ваксинация“, се казва в изследователската статия.
„Следователно не се препоръчва тези тестове да се използват за проследяване на напредъка след получаване на ваксината, освен като част от медицински изследвания.“
Авторите на изследователския труд отбелязват, че проучванията показват, че нивата на антитела срещу COVID обикновено падат значително в пробите от кръв, взети от възстановени пациенти след четири до осем месеца от момента на инфекцията. Независимо от това, дори субекти без антитела срещу COVID са склонни да имат ефективен имунитет към вируса.
Изследването проследява около 12 000 здравни работници, които са заразени с коронавирус, след което се възстановяват. Докато някои от субектите развиват антитела, според серологичните тестове, други не. Резултатите от серологичните тестове обаче не дават много индикации за цялостния имунитет. Въпреки че много от пациентите нямат измерими антитела срещу COVID, се установява, че реинфекциите са изключително редки.
„Нямаме данни, които да показват, че нивото на антитела, открити от различните търговски тестове, прави разлика между хората, които са имунизирани след възстановяване, и тези, които не са.“
„Човек, който се е възстановил, трябва да се счита за имунизиран, дори ако е получил отрицателни серологични тестове за антитела“, заключават авторите, аргументирайки, че серологичното изследване трябва да приключи за възстановени пациенти с коронавирус.
Това е второто скорошно проучване, което установи, че реинфекциите са рядкост след естествена инфекция с коронавирус.
Изследване на 43 044 души, проследявани до 35 седмици в Катар, установи, че само 0,02% са преживели реинфекция, което предполага, че естествената инфекция създава високо ниво на имунитет за продължителен период от време.“
Давид Розенберг
* Тестовете за антитела се превърнаха в доходоносен бизнес също като ПСР-ите, антигенните тестове, Хидроксихлорохинът, Ремдисивирът, респираторите, маските, дезинфектантите, ваксините. Няма значение дали ни помагат в борбата с Ковид-19, важното е бизнесът да върви!!!
Антония Първанова

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024