Политика

Манолова в президентството: Извършва се откровен саботаж. Настояваме за паралелна гражданска ЦИК

Манолова в президентството: Извършва се откровен саботаж. Настояваме за паралелна гражданска ЦИК

maia_radev
Мая Манолова остро разкритикува свършеното от институциите за провеждане на изборите и заяви, че се наблюдава откровен саботаж. В тази връзка тя предлага паралелна ЦИК.

„След месеци на протести сме пред година, в която ще има два вида избори – парламентарни и президентски“, заяви Манолова по време на проведените дебати на извънпарламентарните партии в президентството.

 

 

Хората на площадите поискаха незабавна оставка на правителството. 28 март е логичната дата за провеждане на изборите. Следим внимателно консултациите с отговорните институции. Налице е откровен саботаж.

 

 

 

Два месеца и половина преди изборите няма доставени машини, няма сключени договори за  машини. Правителството не е осигурило логистика. Няма правила за гласуване на карантиниранираните лица. Няма санитарен контрол, посочи още председателят на „Изправи се.БГ“.

 

 

 

 

За първи път правим избори в условия на пандемия и това изисква отговорно отношение не само от институциите, но и от всички политически субекти. Необходими са тези усилия, за да можем заедно да гарантираме здравето на гражданите, прозрачност на изборите, но и една ефективна и пълноценна кампания, за да има висока активност, обясни Радев в началото на срещата. 

 

 

 

 

Той попита участниците в срещата как да се организира кампанията, за да е ефективна и следващият парламент да е реално отражение на политическата воля на българите, как да се гарантира прозрачността на вота.

 

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024