ОБЩЕСТВО

Милко Калайджиев „изби рибата“ с обяснението си за незаконното корона парти, разтурено от полицията

Милко Калайджиев „изби рибата“ с обяснението си за незаконното корона парти, разтурено от полицията

 

big__е_

 

 

Милко Калайджиев направи първи коментар, след като снощи бе спипан от полицията на незаконно парти в известен ресторант в Пловдив. Той уточни, че не е дошъл на веселбата, за да пее, а по друг повод.

Санкции и глоби са наложени след драстичните нарушения на COVID мерките в Пловдив. Полицията разкри незаконни частни партита, провеждани в популярни ресторанти в града. 

 

 

 

В едно от събиранията, като изпълнител участва и фолк звездата Милко Калайджиев.

 

 

Властите настояха за максимални наказания. След проверката на полицията снощи в пловдивски заведения бяха съставени актове за административно нарушение на общо 68 души.

 

 

 

Милко Калайджиев заяви, че е бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели и като поздрав изпълнил няколко песни.

 

 

 

Но както и да е било планирано, то е незаконно. Според заповедта на здравните власти, работата на заведенията е забранена на този етап, както и събирането на повече от 15 души на едно място.

 

 

 

В петък вечерта Милко Калайджиев избяга от журналистите, след като полицията неочаквано удари заведението, в което фолк-певецът забавляваше над 50 гости на частно парти. Фолк изпълнителят получи акт за неспазване на дистанцията от метър и половина.

 

 

 

 

„На физически лица всъщност максималният размер е до 1000 лева“, каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

 

 

 

„Аз не съм знаел, че ще има толкова много хора, десетина, петнайсет човека, ако има е нормално, нали така? То беше много рано. Не знам дали Вие знаете в колко часа беше това нещо? Това се случи към 8:20 ч. някъде снощи. Не е било късно, отидох, хората вече бяха седнали там и какво да правя. И аз седнах, и така. Поздравих рожденика с две-три песни, това беше от мен и в осем и двайсет, и трийсет дойде полиция и всеки си даваше личната карта и направиха актове на всички и това е всъщност цялата история“, каза фолк изпълнителят, предава БТВ.

 

 

 

„Аз спазвам стриктно всичко. От горе-долу от края на месец октомври всички участия са отложени“, казва Калайджиев.

 

 

Собственикът на рибния ресторант, в който се е състояло партито, днес беше в заведението, но отказа да говори. Управителят на другия ударен от полицията ресторант заяви, че ще обжалва наложените актове в съда.

 

 

 

„Направиха ни актове на всички за неносене на маски. А ние нямаме задължение да носим маски, след като не работи заведението изобщо. И ние сме 12 човека!“, управителят на заведение Тихомир Монов.

 

 

Версията на Тихомир Монев е, че в ресторанта му е имало заснемане на онлайн реклама с танцьорки, а не парти с гости и клиенти. Убеден е, че станал жертва на конкуренцията.

 

 

 

„Навремето пращаха мутрите да бият, сега прашат полицията!“, казва Монов.

Полицейската акция в Пловдив предизвика коментара и на премиера.

 

 

 

„Тук има тарикати, които лъжат държавата, а те лъжат себе си, защото ще се разболеят. видно е, че б-я с тези мерки, с дистанция, България се движи  в сравнение с другите хора в невероятно либерален начин“, заяви Бойко Борисов.

 

 

 

 

От „Пайнер“ заявиха, че Милко Калайджиев не се е допитал до тях за нерегламентираното си  участие в Пловдив.

 

 

 

Точна статистика на нарушеният няма, но източници от МВР казват, че полицията всеки ден разкрива поне едно заведение, което работи в нарушение на мерките. Един от най-фрапиращите случаи е около Коледа, когато персоналът в софийско заведение държа като заложници своите клиенти часове наред, за да не допусне проверяващите органи вътре, пише Novini.bg.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024