ОБЩЕСТВО

Чудо! „Нова телевизия“ свали „Беновска пита“! Нейният отговор бе единствено „Почивам си“

Чудо! „Нова телевизия“ свали „Беновска пита“! Нейният отговор бе единствено „Почивам си“

 

benovska-krastavitsa

 

 

 

След като „Нова телевизия“ придоби „Канал 3“ и го прекръсти на „Нова нюз“ от програмата му изчезна предаването на Илиана Беновска – „Беновска пита“, в което всяка неделя гостуваха министри и управляващи политици, а водещата му често атакуваше опозицията. Не е известно на какво се дължи това решение.

 

 

 

 

В момента собственикът „Адванс Медиа Груп“ е във финална фаза на продажба на цялата медийна „Нова Броудкастинг Груп“ и дали промените в програмата са свързани с купувача „Юнайтед груп“, очакващ одобрение от Комисията за защита на конкуренцията или с други причини няма официален коментар.

 

 

 

 

Водещата Илиана Беновска, редовно придружаваща премиера Бойко Борисов и правителствени делегации при пътуванията им, не е сред лицата на „Нова нюз“ и не е включена в промоционалните клипове за новия канал. В новинарската медия са пренесени авторските предавания като „Офанзива с Любо Огнянов“ на Любомир Огнянов и „Патарински live“ на Димитър Патарински.

 

 

 

Страницата на „Беновска пита“ във „Фейсбук“ не е обновявана от края на ноември, на нея все още стои логото на „Канал 3“ и само линкът – макар и съдържащ „kanal3“ – отвежда към главната страница на „Нова телевизия“.

 

 

 

 

„Дневник“ потърси и Беновска за това какво става с предаването ѝ и нейният отговор бе единствено „Почивам си“. Попитана колко време ще си почива, тя каза „Какво, да не съм пред прокуратурата?“ и заяви, че не отговаря на въпроси от личен характер и всякакви други питания може да отправим към телевизията.

 

 

 

 

Последното предаване „Беновска пита“ е излъчено в ефира на „Канал 3“ в началото на декември миналата година, а неговата програма спря от 14 декември и част от нея преля в „Нова нюз“.

 

 

 

 

Беновска обаче продължава предаването си в ефира на радио „К2“, показва програмата му за януари (преди това „Беновска пита“ се излъчваше едновременно в тв и радио ефира).

 

 

 

 

В изданието от тази събота (16 януари) в редовния си коментар, тя задава и типичните си реторични въпроси към премиера Бойко Борисов с основен акцент „Г-н Борисов, силен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4 април, за да не ви „разчистят“ те ?“ Беновска изрежда какво според нея дебне премиера, като споменава и „частните големи български телевизии, неизвестно в какви ръце“.

 

 

 

 

Дали „Беновска пита“ ще възстанови телевизионния си формат и в кой ефир или ще се разпространява само през нейните канали във видео, ще се разбере в следващите седмици. Както и дали ще продължат да гостуват министри и други политици – изявите на министри се одобряват от Министерския съвет, а представителите на ГЕРБ се координират от прецентъра на партията, в който отиде личния ПР съветник на премиера Севдалина Арнаудова (тя продължава най-често да снима на живо изявите му от джипа).

 

 

Дневник, Мигнюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024