Европа

Новият щам на COVID-19 повали Англия! Отбелязаха абсолютен рекорд по брой заразени

Новият щам на COVID-19 повали Англия! Отбелязаха абсолютен рекорд по брой заразени

 

noviiat-shtam-covid-19-povali-angliia-644

 

 

 

COVID-19: Обединеното кралство регистрира 57 725 нови случая на коронавирус – най-високият общ брой за днешния ден
Още 445 смъртни случая, свързани с коронавирус, са регистрирани в събота, тъй като Public Health England предупреждава, че „предаването е много високо“.

 

 

 

Обединеното кралство е регистрирало нови 57 725 случая на COVID-19 за денонощие. Това е най-високия брой на новозаразени от началото на пандемията. Докладвани са и 445 смъртни случая, при хора с коронавирус.

 

 

Общият брой на хората, починали в рамките на 28 дни след положителен тест за коронавирус във Великобритания, скочи на 74 570, показват правителствени данни.

 

 

 

 

Събота е петият пореден ден, в който новите случаи във Великобритания надхвърлят 50 000 и е абсолютен рекорд, показващ, че новия щам на вируса е екстремно заразителен.

В Англия умрелите са на възраст между 27 и 100 години.

 

 

 

„Тези цифри са ярко напомняне, че докато оставяме 2020 г. зад себе си, все още не можем да излезем – предаването е много високо и много животи продължават да бъдат трагично загубени“, каза Ивон Дойл, медицинският директор за обществено здравеопазване в Англия.

 

 

 

 

„Сега е по-важно от всякога да не губим огромните жертви, които всички направихме миналата година – трябва да продължим да се спазваме дистанция, да мием ръце и да носим маска, за да спрем разпространението на вируса“, каза още той.

 

 

 

Данните за Обединеното кралство в събота не включват смъртни случаи от Шотландия, които не са докладвани от Public Health Scotland.

 

 

 

Рекордният брой ежедневни случаи идва дни преди училищата да отварят отново в цялата страна – ход, оспорван от учителските синдикати.

 

 

 

Националният образователен съюз заяви, че всички начални училища трябва да останат затворени поне две седмици след коледната ваканция и призова министъра на образованието Гавин Уилямсън да прехвърли цялото обучение онлайн, тъй като инфекциите на ковид-19 продължават да нарастват.

 

 

 

 

Ваксината Oxford / AstraZeneca се въвежда през следващата седмица и това значително ще увеличи капацитета на системата за ваксинации.

 

 

 

Представители на системата за обществено здраве в Англия предупредиха да не се смесват ваксини от различни доставчици, след като правителството посъветва лекарите, че могат да дадат на пациентите различен бустер, ако оригиналната им ваксина не е налична или е неизвестна.

 

Трафик нюз

 

trafficnews.bg

Европа

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024