Европа

Рекордните -35 градуса сковаха Испания заради бурята Филомена

Рекордните -35 градуса сковаха Испания заради бурята Филомена

 

madrid-ski

 

Рекордно ниски температури от -35,6 градуса бяха регистрирани във Вега де Лурдес край Леон, Северна Испания, съобщи Държавната метеорологична агенция. Синоптиците съобщиха, че бурята Филомена, която причини силния снеговалеж в страната, ще бъде над Средиземно море и ще предизвика увеличаване на валежите в района поради комбинацията от студен въздух и влажен вятър.

 

 

 

Кастилия-Ла Манча, една от областите с най-високо (червено) ниво на предупреждение, заедно с Мадрид и Валенсия, затвори училищата.

 

 

 

 

Силният снеговалеж, започнал в петък в испанската столица, парализира международното летище „Барахас”. Това съобщи в Twitter летищната администрация (AENA). От съображения за сигурност летището беше спряно, докато видимостта не се подобри. „Почистването на пистите продължава, за да бъде възстановена дейността възможно най-скоро“, се казва в публикацията. Самолетите, които е трябвало да кацнат там, се изпращат до други летища.

 

 

 

Испанската държавна метеорологична агенция обяви тревога в много региони от четвъртък поради снеговалежи, студена вълна и силни пориви на вятъра. Очаква се в Мадрид да падне до 20 см сняг, какъвто не е регистриран в испанската столица от 2009 г.  Градът има най-високото (червено) ниво на предупреждение.

 

 

 

Поради лошото време в Испания е затруднено движението по много магистрали, някои пътища са затворени. Освен това железопътният трафик е частично спрян.

 

Сега

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024