Политика

Скандал заради незаконна ваксинация на общинари в Сандански, Ангелов обеща „най-строги санкции“

Скандал заради незаконна ваксинация на общинари в Сандански, Ангелов обеща „най-строги санкции“

 

 

atanas

 

 

Общинските съветници и администрацията в Сандански ще се ваксинират, нарушавайки определения ред. Такова писмо публикува в профила си във Фейсбук sandanski 1. От писмото се разбира, че бил създаден списък с желаещи общинари, но не се разбира дали желанието им е удовлетворено без ред.

 

 

 

В момента се ваксинират медицински лица, а от другата седмица учителите. Кмет на Сандански е Атанас Стоянов, бивш депутат от ВМРО. Анонимното писмо на възмутения гражданин предизвика светкавична реакция на местната организация на ГЕРБ.

 

 

 

От нея става ясно, че само един съветник от ГЕРБ се е ваксинирал, но с оправданието, че това е станало, защото той е учител. Но ваксинацията на учителите започва официално идната седмица.

 

 

 

„Според ГЕРБ – Сандански, всичко това показва, че липсва каквато и да е организация на местно ниво. Съставянето на списък от Общинския съвет е вмешателство и от страна на управляващите Община Сандански в плановете за ваксиниране на местно ниво съгласно Националния план за ваксинация.

 

 

 

 

В тази връзка настояваме директорът на МБАЛ „Югозападна болница“ да предостави списък на всички ваксинирани лица. Също така председателят на ОБС – Сандански, г-н Николай Шаламандов да разясни: какво е неговото участие в съставянето на този списък.

 

 

 

 

ГЕРБ – Сандански, ще постави и въпроси към кмета на Община Сандански – г-н Атанас Стоянов, за да научи мнението му за създадената организация, към председателя на ОБС – Сандански – г-н Николай Шаламандов, за личното му участие във ваксинацията и към директора на МБАЛ „Югозападна болница“.“, пише в декларацията на ГЕРБ. Както кмета, така и председателят на Общинския съвет са от ВМРО.

 

 

 

 

 

Здравният министър Ангелов публикува коментар във фейсбук, според който е започнала проверка за истинността на твърденията. В социалната мрежа министърът посочва, че до 24 часа ще стане ясно дали има действителни нарушения и ако това е така, ще бъде наложена санкция на нарушителите. Ето какво посочи още Ангелов: 
angelov234
Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, разпоредих незабавна проверка. Тя започна още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона. Проверката ще приключи до 24 часа.
Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.
Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани.
В този смисъл, всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел, са не само неморални, а в определени случаи и незаконни.
Сега, Евроком, фейсбук

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024