Политика

Тошко Йорданов се появи пред президента с маска „Мутри вън!“

Тошко Йорданов се появи пред президента с маска „Мутри вън!“

 

big_2d2e

 

 

Президентът Румен Радев продължава поредицата от консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори. Днес държавният глава ще приеме на „Дондуков“ 2 представителите на извънпарламентарни формации.

 

 

 

Първи днес в разговорите участваха от партия „Има такъв народ“, чийто председател е популярния телевизионен водещ Слави Трифонов.

 

 

 

 

Хората на лидера на ПП „Има такъв народ“ уважиха поканата на президента Румен Радев и пристигнаха на „Дондуков“ 2, за да участват в организираните от него консултации във връзка с провеждането на парламентарните избори във време на пандемия.

 

 

Самият Трифонов не присъства на срещата.

 

 

В срещата участваха двама от сценаристите му –Тошко Йорданов и Филип Станев. Трифонов не се появи на консултациите. Тошко Йорданов цъфна на срещата с маска, на която е изписано „Мутри вън“, информира Блиц.

 

 

Същият лозунг издигна президентът в началото на протестите срещу правителството.

 

 

„Вие сте президентът и вие решавате датата. Ние ще се съобразим с всяко ваше решение“. После споделиха, че единствената им тревога е, че изборите ще бъдат правени от управляващите и едва ли ще бъдат честни.

 

 

 

 

Искрено се надяваме да не се повлияете. Ясно е, че управляващите са изключително шумни, кресливи и използват всякакви начини за въздействие върху вас, но се надяваме, че ще вземете решение, което е необходимо и полезно за всички български граждани, а не за една политическа партия, независимо коя е тя.

 

 

 

 

Според нас в една демократична държавата трябва да се постъпва така – да се водят консултации с най-широк кръг политически представители, независимо какво казват социологическите проучвания за тях, защото дори 1 000 човека да гласуват за дадена политическа формация, това са български граждани, които имат право на мнение и то е също толкова стойностно, колкото на тези, които получават 500 000 гласа“, посочи Йорданов.

 

 

Считаме, че консултациите с извънпарламентарните партии са важни не само за изпълнение на конституционното положение, че политическият живот в България се основава върху принципите на политическия плурализъм, но и защото тези избори за първи път ще бъдат в условия на пандемия. Това каза президентът пред присъстващите.

 

 

 
„Това налага повишена отговорност и повишени усилия не само в институциите, но и от всички политически субекти, независимо дали са представени към момента в българския парламент, защото трябва да се гарантира и да се направи всичко необходимо за гарантирането на здравето на българите, тяхното право на вот и да се гарантира доверие в изборния процес: в неговата прозрачност и честност“, подчерта държавният глава.

 

Веднага след това Радев помоли медиите да напуснат и заяви, че срещата ще е на закрити врата, което се случва за пръв път от началото на консултациите. След хората на Слави, президентът има планирани срещи и с Христо Иванов, а накрая – с Мая Манолова и „Отровното трио“.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024