Политика

Борисов заплаши: Неблагоприятно е да дойдат други да управляват, ще върнат с години развитието на страната

Борисов заплаши: Неблагоприятно е да дойдат други да управляват, ще върнат с години развитието на страната

big_1

 

 

 

Неблагоприятно е да дойдат други да управляват. Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява. После ще си хапем ръцете и ще се чудим защо се върнахме с развитието на страната с 2-3 години“.

 

 

 

 

Това заяви Борисов, който е на поредна инспекция из страната и коментира добрата финансова новина, която по-рано днес бе съобщена, а именно, че международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

 

 

Заедно с премиера са министърът на финансите Кирил Ананиев и шефът на образователното ведомство Красимир Вълчев.

 

 

 

„Винаги сме уверявали президента Радев, че сме стабилни финансово в дългосрочен план. Без да коментирам излишно доклада на Fitch Ratings това искам да го сложите на сайта на финансовото министерство, за да може всички да провъртат какво пишат най-добрите финансисти в света.

 

 

Това е за всички, които казват, че сме омръзнал и ако дойдат на власт те с малките си проценти ще стане нещо много интересно“, каза Борисов.

 

 

 

„Във всичките години, когато разни коалиции идваха на власт си спомняте, че една по една бяха спирани всички европейски програми. Те се опитваха да се оправдаят, че ние сме били преди тях и видиш ли заради това било така. Но като дойдем ние от ГЕРБ на власт всички фондове работят“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

„За опонентите ми промяната е несигурност, защото е елементарно да се види – когато сме ние оценките са стабилни и добри.

БСП например са шампиони – при тях са фалирали куп банки“, допълни Борисов.

 

 

 

„Да кажеш, че у нас е разруха и сме фалирали е откровена лъжа. Толкова много сме направили – хората го оценява“, каза Борисов .

 

 

 

„Киро, ти си правил някоя мошенгия, защото опровергава тези, които сега лъжат, лъжат, лъжат от сутрин до вечер по телевизиите. Ако не си правил мошенгия мога само да те поздравя“, пошегува се премиерът с финансовия министър.

 

Факти бг

Политика

More in Политика

phpg3xftw_559x345

Борисов и Пеевски са наредили кабинета на Главчев, няма да се коалираме с тях, обеща Киро

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024
Image_17554307_40_0

С поредна комисия парламентът ще разследва корупцията в митниците и ролята на Асен Василев в тях

април 3, 2024