САЩ

Влад Тенев пред Конгреса на САЩ: Извинявам се

Влад Тенев пред Конгреса на САЩ: Извинявам се

vlad-tenev-pred-kongresa-na-sasht-izvinavam-se-1

 

 

 

Ключови участници в драмата с ГеймСтоп бяха изслушани от конгресмени в Камарата на представителите на САЩ, обезпокоени от това, че макар инвестирането да става все по-достъпно, големите играчи на Уолстрийт все още оказват доминиращо влияние, предаде БТА, цитирайки AP.

Цената на акциите на ГеймСтоп падна с 1600 процента през януари, преди да скочи рязко. В драмата бяха въвлечени огромни хеджфондове, управителният съвет на социална медия и обикновени инвеститори, стремящи се да се възползват от борсовата истерия.

Някои от най-трудните въпроси и най-сурова критика бяха отправени към Влад Тенев, главен изпълнителен директор на инвестиционната онлайн платформа Робинхуд, която е популярна сред индивидуалните инвеститори. Тенев защити компанията си от твърденията, че търговските ограничения, които е въвела в пика на треската около ГеймСтоп, са ощетили онези дребни инвеститори в полза на големите клиенти.

 

Тенев каза, че Робинхуд е наложила търговски ограничения единствено за да изпълни капиталовите изисквания, установени от регулаторите. Въпреки това той се извини на клиентите на Робинхуд. „Въпреки безпрецедентните условия на пазара през януари, в края на краищата, това, което се случи, е неприемливо за нас. Извинявам се на нашите клиенти и, моля ви, знайте, че правим всичко по силите си, за да гарантираме, че това никога повече няма да се случи“, заяви Тенев.

 

Факти бг

loading...
САЩ

More in САЩ

uardian

Създателят на Robinhood Влад Тенев застава пред американския конгрес

февруари 18, 2021
big_32_1

САЩ подновяват плащанията към Световната здравна организация

февруари 17, 2021
big_3103

Ако изборите са днес, Тръмп ще бъде подкрепен от 53% от републиканците

февруари 16, 2021
big_3019

САЩ обжалват решението на британски съд да не екстрадира Асанж

февруари 15, 2021
996facacddb538c43c174975bbe4be8e

Тръмп оправдан, може да се яви за президент през 2024-а

февруари 13, 2021
big_29f5

Призовават Байдън да се изкаже за „Северен поток“ 2

февруари 13, 2021