ОБЩЕСТВО

Джипита пропищяха: Искат да ваксинираме на юруш, всичко е в пълен хаос, никаква яснота

Джипита пропищяха: Искат да ваксинираме на юруш, всичко е в пълен хаос, никаква яснота

 

0000480294-article2

 

 

Суматоха и напрежение цари в много от столичните поликлиники покрай бързото решение ваксинацията да стартира веднага и там, след големите болници.

 

 

 

Въпреки съобщенията, че имунизацията тръгва, в много ДКЦ-та личните лекари още изобщо не са наясно с детайлите по имунизацията, няма разкрити кабинети и дори не са дадени списъци в РЗИ, пише Lupa.bg.

 

 

 

„Как ще започнат ваксинациите?! Нищо не е тръгнало към момента. Даже съм решила да отида в РЗИ да питам какви са тия простотии. Изобщо за кога планират нещата при нас и какво точно трябва да правим.”, сподели недоволството си джипи от голяма столична поликлиника.

 

 

 

Тази сутрин, столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че общинските поликлиники в София се включват в поставянето на ваксини срещу коронавирус от днес. Кабинети за имунизация са разкрити в пет ДКЦ-а – 11, 12,13 24-и и 25-и, обясни градоначалничката.

 

 

 

 

 

 

 

 

Джипита обясняват, че в техните медицински центрове още не са сформирани въпросните кабинети за ваксинация, тъй като нямат ясни инструкции за това. Белите престилки са повече от изненадани и притеснени, защото имунизацията при тях е била планирана за след 1 март.

 

 

 

„Изведнъж на юруш. Ами миналата седмица от РЗИ все още ни искаха само бройката, дори не пълните списъци с имената на пациентите. Та ние не сме пращали списъци в РЗИ още, как ще тръгне имунизацията от днес или утре?”, сподели докторката от столичния ДКЦ.   

 

 

 

Медиците дори не знаят дали ще разпределят хората по групи, при положение, че имунизацията е масова – по възраст, или според евентуални заболявания. „Изведнъж ургулашката. Имам да задавам много въпроси.”, ядосват се личните доктори.

 

 

 

Самите джипита трябва да поставят инжекциите, но за много от тях и това не е 100-процента ясно. Медиците никак не са ентусиазирани от тази възможност, защото това е допълнителна дейност към основната им да приемат болни всеки ден.

 

 

 

„Ако ние поставяме ваксините, това ще е допълнителна дейност, което означава всеки ден по 2-3 часа да се откъсваме от редовната си работа, т.е. да спираме приема на пациенти”, обясняват те.

 

 

 

Медиците в поликлиниките са категорични, че процесът на имунизация е недомислен и недоизкусурен.

 

 

lupa.bg

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

00

Журналистът Иво Никодимов от БНТ: Антиваксърите да бъдат вкарвани в затвора за 10 години

февруари 22, 2021
big_67

КПКОНПИ внесе искове за отнемане на 278 млн. лв., яхта, лодка, самолет и 31 имота на Васил Божков

февруари 22, 2021
phpp2a54a_800x_

Не ни заблуждавайте, генерал Мутафчийски!

февруари 22, 2021
слави трифонов

Вече 3 дни никой не обръща внимание на една реплика на премиера, показателна за манталитета му

февруари 22, 2021
3a84d19924dc4b2d8adf3e2577060f97

Що за лекари са това? 9-годишно с инсулт върнато от три болници в София

февруари 22, 2021
big_orig_11_6b5

Борисов се хвали на Мутафчийски: Каква красота! Ние не спряхме да строим. Затова ваксинирайте здраво

февруари 22, 2021