Коментари

Антония Първанова: Не посягайте на децата!

Антония Първанова: Не посягайте на децата!

 

091a7421230e4b268cace860f593a1b0

 

 

 

Дали да изследваме и да ваксинираме масово децата? НОЩ вече започнаха да подготвят обществените нагласи и повечето родители са разтревожени дали това няма да предизвика неблагоприятни последици и какви биха били ползите за самите деца и за обществото. Ще използвам саркастичните думи на един приятел: „Група учени са разбрали, а други са потвърдили, че ваксината помага най-много на тези, които я продават.“

 

 

 

 

Мнозина питат, имат ли предстоящите избори отношение към подобни намерения цяла година след началото на пандемията и дали целта не е масово карантиниране на семейства от по-млада възрастова група, които не биха гласували за ГЕРБ?

 

 

 

 

Позицията на СЗО по този въпрос гласи: децата не са значим фактор за разпространението на пандемията. Те се заразяват от възрастните, най-вече от родителите си. Динамиката на преносимост на вируса при децата е тотално различна от тази при възрастните и това не ги прави основен фактор за разпространение на заболяването.

 

 

 

 

Най-страшни за децата обаче се оказват невидимите щети от Ковид-19 или по-точно от поведението на възрастните и особено на политическите решения за тотална изолация. Изследване на Университетската клиника в Хамбург-Епендорф, което е част от дългосрочното проучване COPSY установява, че у почти всяко трето дете в Германия се забелязват психически отклонения. При първото изследване в рамките на проекта, проведено през лятото на 2020, 70 % от анкетираните декларират, че кризата с коронавируса ги натоварва психически.

 

 

 

Във второто допитване, проведено от средата на декември 2020 до средата на януари 2021, са участвали 1000 подрастващи и над 1600 родители. Децата са били на възраст между 7 и 17 години. „Грижите и страховете на децата са нараснали, все по-често се наблюдават и депресивни симптоми„, казва ръководителката на проекта Улрике Равенс-Зиберер. Качеството на живота се е влошило, има и случаи на психосоматична симптоматика. Зачестили са случаите на анорексия, страхови неврози и редица други проявления.

 

 

 

 

Две трети от пациентите са показали склонност към самоубийство. Зачестили са случаите на домашно насилие и сексуално посегателство срещу деца. След близо една година в ограничения и нарушаване на социалните връзки, учените забелязват голямо изтощение сред децата и младежите, повечето от които вече нямат сили и са напълно обезверени.

 

 

 

 

Причината: пандемията, политическите манипулации, медийната психоза, и продължителното налаганите на рестриктивни мерки.

Затова, ако управленския слугинаж е подготвил поредния си сценарий, този път за децата: първо тест за коронавирус, после ваксина и накрая още тлъсти комисионни, то да знаят, че ако друго не, то това ще им изяде главата. Българинът не прощава като посегнеш на децата му.

 

 

Антония Първанова

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024