Политика

Борисов пак е с джипа, тържествено обяви: Ресторантите отварят задължително на 1 март! ВИДЕО

Борисов пак е с джипа, тържествено обяви: Ресторантите отварят задължително на 1 март! ВИДЕО

big_2545

 

 

 

 

 

Важно решение.

 

 

На 1 март задължително отварят ресторантите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си на болница в Исперих. С него са здравният министър проф. Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев. 

 

 

phpyn4ynb_800x_

 

 

Борисов посочи, че по тази тема повече няма да се говори, като до тогава трябва да е минала вълната от най-много заразени с коронавирус.

 

 

 

„И на нас ни липсват ресторантите, и на хората, но трябва да изчакаме още 14 дена. И днес нивата са ни много добри. 26-ти сме в Европа, това се дължи на всички вас, докторите“, посочи премиерът.

 

Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1 март. Нивата на заболеваемост у нас са добри. Затова утре в малките населени места в училищата се връщат присъствено всички ученици, написа днес във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

 

 

 

Благодаря на медиците за усилията и добрата работа, благодарение на която продължаваме да прилагаме най-либералните мерки в Европа. До края на месеца болниците ще получат парите за увеличение на заплатите, както и парите за медиците на първа линия, отбеляза Борисов, който посети Исперих, предава БНР.

 

 

Ангелов изрази мнение, че ако има повторен натиск на пациенти, болни от коронавирус, болниците са напълно подготвени – „има апаратура за реанимации, лични предпазни средства, в т.ч дезинфектанти, лекарства, консумативи“.

 

 

 

С 50 милиона лева за първи път държавата в края на миналата година финансира и общинските болници, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лева от тях получи болницата в Исперих.

 

 

 

 

 

 

 

„Доктор Абдулах Заргар вече е български гражданин. Той има голям принос за българското здравеопазване и за успешното управление на болницата в Исперих. В този казус институциите отново доказаха, че  могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите. Благодаря и на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар“, написа още премиерът в профила си в социалната мрежа.

 

 

 

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024