СВЯТ

Ето как изглежда бащата на 87 деца – 69 от първата му жена и 18 – от втората (Снимки)

Ето как изглежда бащата на 87 деца – 69 от първата му жена и 18 – от втората (Снимки)

Screenshot_5-28

 

 

 

Още през 18 век руски селянин поставя два световни рекорда, които никой никога не е надминавал: броя на родните му деца и броя на близнаците, родени в семейство.

 

 

 

 

Фьодор Василев е роден през 1707 г. в семейство на крепостни селяни в град Шуя, на около 320 км от Москва. Прекарва детството си в село Ведение, недалеч от манастир, а по-късно е преместен в редиците на държавни крепостни селяни, т.е.

 

 

 

тези, които са били ангажирани с държавни задължения.Когато е на 18 години, Василиев се жени за първи път. Името на първата съпруга не е известно, но историците твърдят, че се е казвала Валентина.

 

 

 

Между 1725 и 1765 г. съпругата му ражда 27 пъти! Ражда общо 69 деца : 16 двойки близнаци, 7 тризнаци и 4 четиризнаци. Удивителното е, че само 2 от 69-те деца са починали.

 

 

многодетен баща

 

 

 

След смъртта на Валентина Фьодор се жени повторно за жена на име Анна, която му ражда още 18 деца: 6 двойки близнаци и 2 тризнаци.

 

 

баща на голямо семейство

 

 

 

Много бездетни двойки осиновяват децата на Василев, докато останалата част от семейството се мести в Москва, където се радват на държавно покровителство. Експертите казват, че днес на планетата може да има около 80 000 потомци на този руснак!

 

 

 

През 1782 г. архиепископ Владимир научава за Фьодор и неговите подвизи в спалнята, и разговаря за него с императрица Екатерина Велика.

 

 

Лично императрицата кани на гости семейството, а Фьодор е награден за демографския си принос към Руската империя. Английски търговец, живеещ по това време в Санкт Петербург, разказва в родината си за Василев и статии за него са публикувани в британската преса.

 

 

Учените се съмняват, че Василев е бил толкова „невероятно плодовит“, въпреки че някои предполагат, че той притежава „ген за повече деца“.

 

 

баща с бебета

 

 

„Звучи като научна фантастика. Искам да кажа, 69 деца? „Моля!“, заявява Джеймс Сегърс, директор на Департамента по репродуктивни науки в университета „Джон Хопкинс“.

 

 

 

Този учен смята, че с оглед на нивото на медицината през 18 век, това е напълно невъзможно. Според него децата не биха могли да преживеят раждането, камо ли детството.

 

 

vijti.com

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024