ИНЦИДЕНТИ

Жената, пострадала от ледена висулка, проговори за ужаса, който е изживяла

Жената, пострадала от ледена висулка, проговори за ужаса, който е изживяла

 

big_3036

 

 

 

Жената, пострадала след като ледена висулка се стовари върху нея на ул. „Й.В.Гурко“ разказа за ужаса: „Много силен удар, след което започна да тече много обилно кръв, очевидно главата ми беше сцепена“, разказва . Свидетели веднага звънят на 112, идва линейка, която откарва пострадалата в „Пирогов“, пише „Труд„.

 

 

„Със сцепена глава съм. Комоцио и много силно главоболие. Засега, слава Богу, е само това, но ако беше някое дете, сега щяхме да говорим за поредния трагичен инцидент“, казва Светлана Перперлиева. Минути след случката вече има предупредителни табели – „Внимание, падащ лед от покрива!“.

 

 

 

„Ние, гражданите, я преместихме, за да може да предотвратим евентуално други инциденти. Беше като табела, която не е сложена за предназначението си, а да седи отстрани“, казва очевидецът на инцидента Анатоли Цаков. „Нямаше такива табели. Не съм видяла. Но така ли се затваря опасна зона? С табелка?“, пита пострадалата Светлана.

 

 

Според Държавната агенция за електронно управление табели е имало. „Тези табели са от тази страна и от всички други страни. Граждани ги бутат тези табели и ги преместват“, казва Кирил Дойчинов, главен секретар на Държавна агенция „Електронно управление“.

 

 

 

По думите му ледът не може да бъде почистен от покрива на сградата, който е с медни керемиди и е паметник на културата. Могат само да предупреждават за опасността. „Ние нямаме право да спираме достъпа на гражданите до тротоарната мрежа. Столичната община също не може да го направи“, казва Дойчинов.

 

 

 

„Пълна безотговорност и безхаберие. Опасно е да ходим по улиците, опасно е да чакаме на пешеходни пътеки, опасно е да пием мръсна вода, опасно е да дишаме мръсен въздух, опасно е в България“, коментира пострадалата Светлана. Казва, че ще търси правата си в съда.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024