ИНЦИДЕНТИ

Загиналото 16-годишно момче от токов удар е било с баща си – ето какво се е случило и кой е виновен

Загиналото 16-годишно момче от токов удар е било с баща си – ето какво се е случило и кой е виновен

 

big_00

 

 

 

Загиналото 16-годишно дете пред болница „Св. Иван Рилски“ е било с баща си. То е пресичало улицата,  стигнало е до шахтата, стъпило е върху нея и така го е ударил ток. Токът е протичал по металната рамка на шахтата. Линейката е пристигнала за 3 минути. Закарано е във ВМА, но лекарите не са успели да спасят живота му. 

 

 

 

Става дума за неправилно захранване на частен обект. От ЧЕЗ съобщиха, че повредата е след границата на тяхната собственост. Отговорност носи собственика на обекта, с който той се е захранвал.

 

 

 

„Това, което виждаме, навява за някакви неправомерни действия. Това ще установят органите на реда. Ще търсим отговорност. Това заяви Христо Вълчанов, зам.-кмет на строителството на район „Триадица“ в ефира на Нова телевизия.

 

 

„Павилионите са там с разрешение на общината. Не можем да одобрим такъв кабел, не е издавано разрешение за него. Ще започнем масова проверка на всички подобни кабели“, категоричен бе той.

 

 

Инцидентът стана в неделя на светофар. Момчето е чакало на пешеходна пътека, когато е разтърсено от токов удар.

 

 

Припомняме, че кабелът, който е станал причина за трагедията, захранва метален павилион на територията на болницата, е бил неправомерно поставен.

 

 

 

„Чия е отговорността в момента се изяснява от органите, които извършват разследване. Има съмнения за неправомерни действия. Говорим за оголен кабел в шахта. Кой отговаря за тази шахта? Дали някой я възприема като тяхна или не? Но това да има оголен кабел в такава шахта не е нормално, това означава, че някой е пипал там.

 

 

Кабелите вървят под земята, те могат да бъдат и надземни, но те трябва да вървят високо. Не трябва да има лесен до кабелите. Кабелът, който е оголен, стига до павилион, който се намира на територията на болницата. Дали, павилионът е включен нерегламентирано, предстои да се установи.

 

 

Трябва да е регламентирано. Понеже тече следствие, ние не може да сочим никой с прът, затова не мога да покажа павилиона. Може някой да е ровил в шахтата и да не са дори съответните хора. Конкретният обект, който влиза в това разследване нямаме отношение, защото той е на територията на болницата“, заяви Христо Вълчанов, заметсник-кмет на район Триадица в София.

Отговорност може да носим всички по веригата, но това трябва да се установи от разследването. Ние ще направим всичко необходимо, добави Вълчанов.

Спешна проверка разпореди Столичната община във връзка с трагичен инцидент, при който 16-годишно момче почина в неделя след токов удар на улицата в София.

„Всички процедури, направени от район „Триадица“ за преместваеми обекти в района на бул. „Иван Гешов“, както и поставянето на всички външни обекти, ще бъдат проверени по заповед на кмета на Столична община“, гласи информацията от СО.

Инцидентът стана в неделя на бул. „Иван Гешов“ на светофар. Момчето е чакало на пешеходната пътека, когато е разтърсено от силен токов удар. По предварителни данни причината за фаталния инцидент е неправилно извършено захранване към частен обект в близост. По случая тече следствено дело.

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024