Анализи

Защо новият Ковидизъм е по-опасен от някогашния Комунизъм

Защо новият Ковидизъм е по-опасен от някогашния Комунизъм

 

covidism-zombies

 

 

 

Великият рестарт е всеобхватен план за основна промяна на света. Неговите пропагандисти — теоретици, политици, бизнесмени и активисти — настояват пандемията да се използва като основание за глобална Революция. Така здравната криза се идеологизира.

 

 

 

Пандемията е политически заредена. Covid се превръща в Ковидизъм. Има много прилики между Ковидизма и Комунизма.

 

 

 

И двете мечтаят за Нов световен ред, рекламиран като Рая на Земята
Ковидизмът, също като Комунизма, мечтае да създаде Новия човек, който щял да властва над Новия свят. И двете идеологии започват с маймунския креационизъм, като отхвърлят духовната същност на човека и откровенията му свише. За тях Бог не съществува.

 

 

 

Старият човек, сътворен от Отца си Дарвин и от първичния бульон, трябвало сам да се пресъздаде от нищото, да стане подобрена версия и да еволюира в Новия човек. Чрез този процес на самопораждане Новият човек щял да спаси и заобикалящия го свят, съсипан от Стария човек.

 

 

 

Научният материализъм е водещият принцип, зачеващ Ковидизма, точно както е при Комунизма. Само тази наука била сигурна. Бог бил просто една заблуда, идилична и старомодна отживелица, а религията отдавна е обявена за опиум на масите и трябвало да си остане такава.

 

 

 

„Еманципираната и прогресивна“ каста — първата, която е била проникната от тези светли идеи — образува Елита, поставил си мисията да създаде Новия човек и Новия свят. Това е, така да се каже, Номенклатурата на Новия световен ред.

 

 

 

Заради греха на Стария човек, че изобщо съществува, Новият човек и Новият свят не можели да се родят без болка. На това се дължала естествената склонност на Стария човек да се противи на Новия режим. И да протестира срещу него.

 

 

 

Елитите — довчерашните комунисти и днешни ковидисти — не се трогват от нищо. Лекарят е единственият, който знае каква терапия да се приложи за изцелението на света. Tikkun Olam („Правим света по-добро място.“). Даже и ако боли.

 

 

 

Лечението трябва да се прилага даже против волята на болния Стар човек. Колкото по-голямо е страданието му, толкова по-ясно личи, че терапията върши работа.

 

 

 

 

Точно както религията, и демокрацията става старомодна
Посветеният елит смята, че е абсурдно примитивният Стар човек да има същата власт да взима решения като Новия човек. Ето защо Старият човек трябва да даде пълната политическа власт на Новия човек до края на Революционния рестарт. Тогава ще има само Нови човеци по лицето на Земята и равенството ще се възстанови от само себе си.

 

 

 

Старият човек е свързан с формите на миналото: семейство, родина, църква. Той инстинктивно се придържа към тях, както новороденото хваща пръста на майка си с малките си ръце. Тези сенки от миналото трябва да изчезнат, връзката с тях трябва да се унищожи.

 

 

 

Новият човек трябва да бъде поверен на Сурогатна Майка с високо гражданско съзнание. Сиреч — на Елита. Новият човек без семейство, родина и църква обича цялата Земя, не само части от нея.

 

 

 

 

Ковидизмът, както Комунизма, е интернационален Ковинтерен Коминтерн
Следвайки Комунистическия манифест, Ковидизмът също иска да елиминира частната собственост и парите, каквито ги познаваме. Частната собственост ще бъде ликвидирана, щом се достигне неустойчив таван на дълговете. Индивидите ще банкрутират като фирми. По този начин ще станат тотално зависими от Новия ред.

 

 

 

 

Само онези, които се подчиняват и са полезни, ще оцелеят. Те ще станат Новия човек. Старите хора ще бъдат смятани за шкарто и премахвани по различни начини.

 

 

 

 

В един преходен период парите ще продължат да съществуват, до ликвидацията на собствеността. Но това ще бъдат електронни пари, изцяло контролирани от властите.

 

 

 

 

След личния банкрут индивидите ще получават гарантиран (базов) доход, с който да наемат жизненоважни стоки. Отказът за подчинение на Новия ред ще води до наказания, следвайки шаблона на Китайската социална кредитна система.

 

 

 

Учители обясняват на ученици какво е Комунизъм:
— Вече няма да има нужда от пари. На всеки пазар ще има огромна купчина картофи. Всеки, който отиде там, по всяко време ще си взима колкото картофи му се ядат. Разбирате ли деца?

 

 

 

 

— Другарко, но аз не обичам картофи!

— Ще ги обикнеш, Иванчо, ще ги заобичаш…

 

 

 

 

След банкрута на индивидите и повечето фирми — смазани от няколко транснационални корпорации на Елита — ще дойде ред на националните държави. Задушавани от дългове и с блокирани икономики заради локдауните, първите държавни фалити няма да закъснеят. Заедно с всичко, което им е останало като национално богатство, те ще станат собственост на кредиторите: Елита.

 

 

 

Гърция през 2015 г. беше успешен експеримент.

При липсата на материално отговорни лица, държавите ще изчезнат. Ще се създаде световно правителство, състоящо се от най-успешните копия на Новите човеци. Задачата му: да изгради Новия свят от руините на Стария свят — по-светъл и по-красив:

Build Back Better (По-добрата Перестройка)
Ковидизмът и Комунизмът се налагат чрез страх и терор. Но ето я фундаменталната разлика между тях:

 

 

 

Верен на диалектическия и историческия материализъм, Комунизмът разчиташе на „материалния“ терор. Потисничеството беше плътско: от принудителни трудови лагери, през мъчения в мазетата на репресивния апарат (Щази, КГБ), до глада и студа по домовете. Мишена на терора бяха главно физическите тела.

 

 

 

 

Хората можеха да общуват през Комунизма. Те си ходеха на гости, веселяха се, женеха се, правеха деца и пр. Театрите, кината и ресторантите бяха отворени. Колкото и съмнителни да бяха качествата на културните програми и менютата, колкото и да беше студено на обществените места и независимо от неуморната цензура, хората се радваха на възможността да излизат.

 

 

 

Макар някои църкви да бяха разрушени, като цяло останаха отворени. Те продължаваха да осигуряват религиозна подкрепа: да кръщават, да женят, да правят опела и погребения. Комунистическият режим не се осмели да бърника в основните църковни ритуали и да ги променя.

 

 

 

 

Никой апаратчик, дори и приличащият на човекоподобна маймуна, не беше толкова полудял, че да обяснява как събиранията в църква разболяват или как покръстванията убиват.

 

 

 

 

Превод: Иван Стаменов

 

Автор: Крис Блек/ Източник: Investment Watch

 

Втори фронт

vtorifront.bg

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023