Политика

Ива Николова от ПИК гневна: Не ме допуснаха да задам на Радев важни въпроси

Ива Николова от ПИК гневна: Не ме допуснаха да задам на Радев важни въпроси

 

big_695bee60f0837f577f0b73aeb34b1f1f

 

 

 

Новината, че Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат предизвика очакван гняв сред управляващите.

 

 

 

Журналистката от проправителствената медия „Пик“ Ива Николова не е била допусната до президента Радев, за да му зададе въпроси, съобщи тя.

 

 

 

„Още на влизане попитах в пресцентъра дали ще има въпроси, защото бях подготвила много важни питания. Те ми отговориха, че ще има, но на въпроса ми дали вече медиите са разпределени и се знаят въпросите, те си признаха – да! Това казва всичко за начина на работа на този екип и какво можем да очакваме от тях“, коментира Николова.

 

 

 

Ето и въпросите, които Николова е приготвила специално за президента:

 

 

 

„- Г-н Радев, смятате ли, че сте президент на всички българи и изпълнявате първостепенната си роля на обединител на нацията, щом досега никога в историята ни друг президент не е разделял до такава степен народа с призиви за метеж?

 

 

 

– Как ще коментирате обвиненията от видни юристи, че нарушихте конституцията, като поискахте оставката на действащ и законно избран кабинет и съучаствахте в опита за преврат, зовейки за насилствено взимане на властта?

 

 

 

 

– Как ще коментирате сериозното текучество в екипа ви, що се отнася до хората, които отговаряха за медийната ви политика – Елена Йончева, Иво Христов, Калоян Методиев, има ли отношение към това съпругата ви, която бе пиар?

 

 

 

– Какво е отношението ви към прокурорските проверки срещу съветниците ви за шпионаж?

 

 

 

– Смятате ли, че сте изолиран от външната политика и световните лидери, след като ви канят извънредно рядко на визити, и то в страни като Албания и Естония?

 

 

 

 

– Продължавате ли да се чувствате ангажиран към закупуването на изтребители „Грипен“ и ще направите ли ревизия на сделката за американските Ф-16, ако отново имате служебен кабинет?

 

 

 

– Защо продължавате да не почитате жертвите на комунизма и да сте първият президент в демократичната ни историята, който не изразява съболезнования на този ден за избитите представители на политическия ни, интелектуален и военен елит, а в същото време не пропуснахте венеца за Никола Вапцаров? “

 

Петел

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024