ОБЩЕСТВО

Изхвърлиха 200 живи пиленца в река край Ловеч!

Изхвърлиха 200 живи пиленца в река край Ловеч!

 

izhvarliha-200-zhivi-pilentsa-reka-krai-567

 

 

Фрапиращ случай на нехуманно отношение към животни. Неизвестни изхвърлиха над 200 живи пилета в река край Ловеч. Инцидентът е от снощи, а по случая работят полицията и Агенцията по храните.

 

 

Недалеч от ловешкото село Казачево неизвестен извършител изхвърля животните. Те са намерени случайно от преминаващ човек, който е документирал фрапиращата гледка. При подаване на сигнал в полицията започва разследване на случая.

 

 

Маргарита Любенова е един от малкото регистрирани птицевъди. Фермата ѝ в село Казачево е празна, тъй като сезонът не е започнал. От Агенцията по храните търсят първо нея.

 

 

„Аз бях толкова шокирана. Това е ненормално. Къде е логиката – люпиш пилета и ги изхвърляш. И снощи ми се обади докторът и ме пита дали люпя. Аз му казах, че не люпя. Първите пилета са на 23-и и те са за друг човек. Не са за мен”, каза Любенова.

 

 

Тя подозира умисъл в това действие. „Не е хубаво човек да се опитва да мрази, да злепоставя друг човек по този начин. Да се занимава с такива неща”, обясни Любенова пред Нова тв.

 

 

 

Местни хора се опитали да спасят живите пилета, но не успели. От Община Ловеч днес започнаха разчистване на мястото.

 

 

„Събираме умрелите птици и чакаме фирма да дойде и извози този продукт. След това започва дезинфекция на района и частите за недопускане на разпространяване на различни видове заболявания”, каза зам.-кметът на Ловеч Даниел Колев.

 

 

От Агенцията по храните са се самосезирали по случая. Назначена била спешна проверка, съвместно с полицията и представители на Община Ловеч, с оглед на усложнената обстановка с грип по птиците в съседната област Плевен.

 

 

Предстояло да се установи, кой е изхвърлил пиленцата на възраст два дни. А жителите на село Казачево определят случилото само по един начин – като престъпление.

 

 

glas.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024