ЗАБАВНО

Как протича първата брачна нощ при мюсюлманите

Как протича първата брачна нощ при мюсюлманите

 

11-2-620x330

 

 

 

Първата брачна нощ за мюсюлманите е короната на сватбената церемония – никах, когато младоженците най-накрая остават тет-а-тет. Но преди да влязат в интимност, те трябва да спазват редица традиционни правила на шариата, които поставят основата за благочестив, безоблачен и проспериращ семеен живот.

 

 

 

Спалня

Попаднали в спалнята, където се приготвя любовно легло и спално бельо, донесено от булката като зестра, младите трябва да се уверят, че в стаята няма непознати и животни. Освен това си струва да проверят дали в нея се съхранява Свещеният Коран, който трябва да бъде изваден или покрит с кърпа. За да се създаде най-романтичната обстановка, осветлението в спалнята е приглушено.

 

 

 

 

Молитва

За да бъде успешен съвместният живот и техният съюз беше увенчан с раждането на деца, съпругът, останал сам с вярващите, трябва преди всичко да прочете молитва (дуа). След като изрече свещената фраза „Bismillah“ и сложи ръка на челото на жена си, той трябва да каже следните думи: „О, Аллах! Моля Те за нейните благословии и благословиите от нейната природа. И аз прибягвам до Твоята защита от нейното зло и от злото на нейната природа ”(Абу Давуд, Никах, 46).

 

 

 

 

След това младоженците трябва да извършат обща двуракатна молитва и, насочвайки мислите си към Създателя, го помолете: „О, Аллах, благослови ме в отношенията с жена ми (съпруга) и нея (него) в отношения с мен. О, Аллах, установи доброто между нас и в случай на раздяла ни раздели по добър начин! “ В същото време мъжът води жена си, което символизира нейното смирение и послушание.

 

 

 

 

Смята се, че молитвата има успокояващ психологически ефект върху младоженците, като им помага да се справят с естествената си тревожност преди интимността.

И точно преди интимна връзка, мъжете се съветват да прочетат дуята: „О, Аллах, отведи Сатана от нас и отведи Сатана от детето, което ще ни дадеш! (ал-Бухари).

 

 

 

 

Разговори

Тъй като в исляма не е забранено да се прави сватба между непознати булка и младоженец, през първата брачна нощ те имат възможност законно да прекарват времето си заедно. Останали сами, те могат да проведат уводен разговор и ако момичето, неспособно да преодолее смущението пред непознат мъж, се окаже не готово за интимност, тогава според Корана брачната нощ трябва да бъде отложена за докато така че младоженците да свикнат един с друг.

 

 

 

 

Мъж и жена

Според законите на шариата мъжът в брачната си нощ е длъжен да бъде възможно най-деликатен и нежен с избраницата си, за да спечели нейната благосклонност и да му помогне да му се довери. Той трябва да я обгради с обич и грижа, което ще смекчи притеснението ѝ. А жената от своя страна не трябва да демонстрира студенина и безразличие към съпруга си. Само уважителна причина – неразположение, физиологичен цикъл или скорошно запознанство със съпруга може да оправдае забавяне на интимността.

 

 

 

 

Моминска чест

В някои мюсюлмански страни има обичай, противно на Корана, да стоят под вратата на спалнята, за да се уверят, че булката е невинна. Този неправилен навик, както и традицията да се показва чаршаф със следи от моминска чест, нарушава в еднаква степен ислямския етикет и не отговаря на шариата.

 

 

 

Всичко, което касае въпроси, свързани с чистотата на момичето, е личен въпрос на младите и само съпругът може да взема решения относно нейната съдба, в случай че разкрие факта, че тя е имала предбрачна връзка. В най-добрия случай съпругът ще прости на жена си и няма да разказва на никого за случилото се, в най-лошия случай ще се върне в родителския дом с позор.

 

 

 

 

Ако в първата брачна нощ булката се окаже целомъдрена, тогава мъжът ще бъде задължен да дели легло с нея през следващите седем дни.

 

 

 

 

Абдест

След интимност младоженците се съветват да извършат ритуално цялостно измиване на тялото, наречено „ghusl“. Ако младоженците не са имали време да се изкъпят преди лягане, те трябва да го направят, преди да прочетат сутрешната молитва.

 

 

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023