Политика

Кметицата най-сетне се показа: Тежко престъпление, 16-годишният Людмил е убит от незаконен кабел

Кметицата най-сетне се показа: Тежко престъпление, 16-годишният Людмил е убит от незаконен кабел

 

big_90198

 

 

Кметът на София излезе с изявление за причината за смъртта на 16-годишния Людмил, който загина, след като стъпи на оголен електрически кабел върху шахта в София.

 

 

Незаконен кабел е причинил токовия удар, убил момчето. Това стана ясно на извънреден брифинг на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

 

 

Смъртта на 16-годишния Людмил е тежко престъпление, ужасяващ инцидент. Изказвам искрените си съболезнования пред семейството, каза Фандъкова по повод трагедията на столичния булевард “Иван Гешов” в неделя. Людмил издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели и бе поразен от токов удар, предаде Нова Тв.

 

 

Фандъкова обясни, че е назначила проверка за случилото се, която е засегнала всички обекти на тротоара пред болница “Св. Иван Рилски”. Трите обекта са поставени с документи от район “Триадица”, тя взима наеми за тях. В документацията за поставянето има пропуски, уточни градоначалникът. Другите два павилиона също били напълно незаконни.

 

 

 

През 2018 г. е имало заповед за премахването им, но документацията е върната заради пропуските. “Кабелът, който се предполага, че е станал причина за смъртта, води до един от обектите на територията на болницата.

 

 

Той е прокаран напълно незаконно, но има договор с ЧЕЗ за присъединяване”, разказа Фандъкова. По думите й договорът представлява хвърчаща бележка, пише standartnews.com.

 

 

 

 

Дължим много ясни отговори. Всички обстоятелства около фаталния инцидент трябва да бъдат разкрити – хората, които заради действия или бездействия са довели до смъртта на 16-годишното дете.

 

В първите часове след трагедията много от институциите побързаха да заявят, че нямат отношение и отговорности, посочи градоначалникът.

 

 

Беше важно да изясним всички обстоятелства. Проверката е засягала всички обекти пред болницата. Има нарушения при поставянето и на трите обекта. За два от обектите има сключени договори. Открити са пропуски и нарушения. За нито един от тях няма издадени удостворения. Другите два обекта извън двора на болницата също са незаконни, информира Фандъкова.

 

 

Вероятно обектът, който е използвал кабела, убил детето, е в двора на болницата. Има сключен договор с ЧЕЗ.

 

Евроком

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024