ОБЩЕСТВО

Лъсна истината кой е подписал със запетая скандалната бележка за павилиона и шахтата-убиец

Лъсна истината кой е подписал със запетая скандалната бележка за павилиона и шахтата-убиец

 

captureshishkov

 

 

Започнатата през 2018 г. процедура за премахване на злополучния павилион, свързан с нелепата смърт от токов удар на 16-годишния Людмил, е била спряна след намеса на болницата. Преписката е била върната от направление „Архитектура и градоустройство“ с правно основание получено писмо от директора на болницата павилионите да останат.

 

 

Досега от голямата община твърдяха друго – че преписката е върната заради пропуски и липса на информация за сключения договор за наем на обекта. Според тях от районната администрация не е следвало да изискват допълнителна информация от областната управа и от болницата, а директно да преминат към премахване. Ако обясненията на Шишков са верни – че преписката е върната именно заради болницата, версията на общината увисва.

 

 

 

Първа оставка беше подадена след смъртта на 16-годишния Людмил, покосен от токов удар на улица в София. С поста си се разделя дългогодишният главен архитект на район „Триадица“ Иван Шишков.

Той не е бил на работа, когато е бил подписан ключовият документ.

 

 

 

„Вчера взех решение за себе си, най-важно е да защитаваш името си. В рамките на последните два дни усетих изключително странно усещане при размахването на една бележка. Мое усещане беше, че едва ли не имах някаква вина за бележката и връзката с ЧЕЗ“, каза подалият оставка като главен архитект на район „Триадица“ Иван Шишков в ефира на „България сутрин“.

 

 

 

Той добави, че е усетил недоверие от институциите в Столичната община, с които е работил през годините, затова решил да не упражнява вече този пост.

 

 

 

„Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена„, смята арх. Шишков.

 

 

 

Той подчерта, че бележката не би трябвало да има някаква стойност. Архитектът бе категоричен, че подписът със запетая не означава подпис на главния архитект, а на лице, което го е замествало. Той разясни, че докато бил в отпуск, бил заместван от Елена Траянова, която е била началник-отдел.

 

 

 

„Считам, че служебната бележка няма стойност. В този си вид написана тя очевидно е използвана. Тя не дава право да бъде свързан павилионът. Колегите най-вероятно не са преценили, че някой може да има задкулисна цел. Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е незаконен„, категоричен бе арх. Иван Шишков.

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024