Коментари

Не ни заблуждавайте, генерал Мутафчийски!

Не ни заблуждавайте, генерал Мутафчийски!

 

phpp2a54a_800x_

 

 

Обидно е да подхвърляш, че в „цивилизования свят“ не тече полемика. Нима България не е в цивилизования свят?

 

 

Само в България върви такава полемика – коя била по-добра ваксина. Такова нещо не съществува в цивилизования свят в момента. В Западна Европа никъде не се говори коя е по-добра и каква е по-добра, заяви днес председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

 

 

Това не е вярно. Защото именно в Западна Европа, а и не само там, от седмици тече дебат за степента на ефективност на ваксините, пише Георги Савчев в OFF News 

 

 

Можем ли към момента с пълна увереност да кажем коя ваксина е най-добра? Не. И няма журналист на света, който може да ви каже. А и не е негова работа.

 

 

Но можем и сме длъжни да ви кажем, че в момента тече дебат. И този дебат е полезен, напълно естествен и логичен.

 

 

 

Миналата седмица, например, Дойче веле съобщи, че председателят на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри настоява медицинските работници, санитарите и болногледачите да не се ваксинират с препарата на AstraZeneca.

 

 

 

Ваксината не е по-малко сигурна от останалите, но ефективността ѝ е ограничена, твърди Монтгомъри в интервю за „Райнише пост“.

 

 

Дойче веле цитира и Кристиан Дростен – един от водещите германски вирусолози. Той смята, че съмненията относно ефективността на ваксината на AstraZeneca са необосновани и не вижда причина тя да не бъде използвана масово: „Това не е ваксина второ качество“.

 

 

 

Обидно е да подхвърляш, че в „цивилизования свят“ не тече полемика. Нима България не е в цивилизования свят? А Германия? А Италия?

 

 

 

Още един пример – публикация на Би Би Си от неделя, в която се съобщава, че полицейски синдикати в Италия отказват ваксината на AstraZeneca, защото са на мнение, че ваксините на Pfizer и Moderna са по-ефективни.

 

 

Всъщност дебатът тепърва започва. И колкото повече компетентни и аргументирани позиции има в него, толкова по-добре. А не изказвания, които могат да се опровергаят с един клик.

 

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024