СВЯТ

САЩ: Изпълните ли нашето условие, отменяме санкциите за „Северен поток 2“

САЩ: Изпълните ли нашето условие, отменяме санкциите за „Северен поток 2“

big_66

 

 

 

За първи път Вашингтон сигнализира за готовността си да започне диалог за отмяна на санкциите за „Северен поток 2“. Като условие за подобни дискусии, немска медия посочва предложения от Берлин, които ще премахнат страховете на американците за проекта.

„Германия трябва да постави пакетно решение на масата за преговори. В противен случай няма да можем да разрешим проблема по темата „Северен поток – 2“, казаха източници в Белия дом, цитирани от германският вестник „Ханделсблат“.

 

 

 

Според вестника Вашингтон е изразил интерес да обвърже газопровода с механизъм, който няма да допусне да се предотврати експлоатацията на Северен поток 2 в случай на намаляване на транзитните доставки през Украйна.

 

 

 

Както отбелязва „Ханделсблат“, лидерите на Германия и САЩ Ангела Меркел и Джо Байдън повдигнаха темата за изграждането на газопровод в разговора си. В същото време в официалното изявление на представителя на кабинета на министрите на Федерална република Германия Стефен Зайберт, публикувано след разговора между канцлера и президента, тази точка не беше спомената, пише Life.ru.

 

 

„Северен поток 2“ предвижда изграждането на две линии на газопровод с общ капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Той е в своя финален етап. САЩ обаче се опитват по всякакъв начин да предотвратят стартирането на проекта, за да продадат своя втечнен газ на Европа, което ще струва на ЕС повече.

 

 

Превод „Петел“

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024