Политика

Скандал в парламента! Караянчева нарече трагедията с убитото от ток дете „евтин пиар“

Скандал в парламента! Караянчева нарече трагедията с убитото от ток дете „евтин пиар“

46d76683de7f47e8b7ce8d72fe376028

 

 

 

„Нека не правим евтин пиар от една детска смърт“

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

 

 

 

Председателят на парламента отговори на искането на БСП За изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за инцидента с момчето, което загина след токов удар в столицата.

 

 

 

Според нея не трябва да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент. „Нека да изкажем съболезнования на семейството“, каза Цвета Караянчева. Тя призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата.

 

 

Ясно е, че влезнахме в предизборна кампания“, изтъкна още Караянчева.

 

 

БСП пък поиска премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да се явят в парламента и да дадат обяснение за момчето, което загина след токов удар в София.

 

 

„Става дума да намерим и да потърсим отговорност от хората, които са виновни за смъртта на едно българско дете. Тъй като се появиха информации, че този оголен кабел е захранвал павилион на общински съветник от ГЕРБ, трябва да дойде тук Бойко Борисов в качеството си на премиер и бивш столичен кмет и лидер на ГЕРБ, както и Йорданка Фандъкова в качеството й на кмет и заместник-председател на ГЕРБ“, заяви депутатът от БСП Иван Ченчев. Колегата му Георги Свиленски настоя, че Борисов и Фандъкова трябва да отговорят на въпроса кой разреши да има павилиони в София с незаконен ток.

 

 

 

„Борисов беше две години кмет на Столична община, след това Фандъкова застана на този пост 12 години. Хората се интересуват чия собственост са тези павилиони, а сега всички българи могат да си помислят защо Караянчева крие собствениците на тези павилиони“, обвини той.

 

 

 

 

„Всички сме свидетели как и какво се получава до момента – нищо. Няма нито една институция, която да даде някакъв отговор на това безумие, бих казал“, каза депутатът Ченчев.

 

 

 

Нека не правим евтин пиар от една детска смърт, отгвори председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Нека да изкажем съболезнования на семейството, каза Караянчева и призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата. „Ясно е, че влязохме в предизборна кампания“, заключи Караянчева.

 

 

 

Отново почвате с примитивизма в политиката, взе думата Вежди Рашидов от ГЕРБ. “Това е вече извращение, което се прави в тази зала. Правите политика от тази трибуна от смъртта на едно момче. Това ли ви е политиката – смъртта на едно детенце“, каза още Рашидов.

 

 

 

“Сигурността на гражданите, на средата, която ни заобикаля, е изцяло политически въпрос и точно защото е политически въпрос, искаме да дойде най-големия и виден политик от ГЕРБ. Иначе щяхме да ви накараме, ако не го приемаме за политически и криминален, да поканите тук Мата Хари“, отговори му заместник-председателят на БСП в парламента Христо Проданов.

 

 

Колегата му Иван Иванов поиска да се гласува предложението на БСП за изслушване на Борисов и Фандъкова за загиналото момче, “за да се види кой ги крие”. Според него този оголен кабел, който всъщност е озъбеното лице на управлението.

 

 

 

В крайна сметка парламентът отхвърли предложението с 72 гласа „за“, „против“- 100 и „въздържали се“ – 8. От БСП поискаха прегласуване, но предложението им за изслушване бе отхвърлено отново.

Престанете да бавите работата на Народното събрание, призова Караянчева.

 

Фокус, Оф нюз

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024