Коментари

Слатински: Само „партийната” ваксина остана – сега я пробутват на всички (ПОМНЕТЕ: „Астра Зенека” се внася от ГЕРБ)

Слатински: Само „партийната” ваксина остана – сега я пробутват на всички (ПОМНЕТЕ: „Астра Зенека” се внася от ГЕРБ)

 

слатински-750x430

 

 

Проф. Николай Слатински каза дълго премълчаваната истина – Бойко Борисов и сие ни пробутват само „партийната” ваксина на „Астра Зенека”, която неслучайно се внася от майката на евродепутата от ГЕРБ Ева Майдел срещу колосална печалба… Всичко в името на парите, нашето здраве е наша грижа.

 

 

Ето какво пише експертът по национална сигурност:

 

 

Оплака ми се позната от квартала (ние по инерция ѝ викаме лельо, а тя да е 5-6 години по-възрастна от мен), че е видяла лудницата в Пирогов и се е отказала – ами те само Астра-Зенека предлагат.

 

 

Какво да ѝ кажа – закупиха и със съмнителни мотиви огромни количества от „партийната“ (както я нарича колега) ваксина, а сега гледат да я пробутат и наместят.

 

 

Да поясня – пределно наясно съм, че и трите ваксини, с които се имунизираме в България ще показват известна неполнъценност спрямо сегашни и бъдещи мутации на вируса (моя добра позната ми казва – ваксините ще са като грипа – сезонни), така че няма засега универсална ваксина-панацея.

 

 

 

Но от самия старт на процеса и преди мутациите, АЗ е вече с рязко понижени, в сравнение с другите ефективност и полезност.  И ако към новите щамове всяка от трите ваксини се окаже, да речем, с 15% понижена полезност, то АЗ наистина, по думите на уважавнана ФБ-приятелка, лекар, ще доближи границите на плацебото.

 

 

 

Но аз съм само един юноша бледен по отношение на ваксините. Затова за мен разумното бе да има избор. Да се създават три сектора за имунизация и всеки да си избере ваксината. Може пък мнозина да изберат АЗ-Майдел.

 

 

 

 

 

Но това е в сферата на мечтите. У нас принципът е – защо да стане както трябва, като може да се получи както винаги?

Засега имаме доста основания да предлоложим, че масовата имунизация ще се случи като масовата приватизация – голям шум, малък или почти никакъв ефект.

 

 

 

Скараха ми се и уважавани приятели за сравнението между близо 1 милион имунизирани в Сърбия и малко над 90 000 в България. Но оставих статуса, въпреки приведените обяснения защо е така и че не е точно така.

 

 

Когато бях наистина в юношеската възраст, мен ме учеха, че който може да прави нещата, търси решения, а който не може да ги прави, дири оправдания…

 

narod.bg

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024