Политика

Христо Иванов: Марешки е щастлив да е изтривалка на управляващите

Христо Иванов: Марешки е щастлив да е изтривалка на управляващите

big_0

 

 

 

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов нападна лидера на Воля Веселин Марешки в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

 

 

Думите му идват като право на отговор заради казаното от Марешки преди дни: „Само пълен идиот може да твърди, че аз строя незаконно в Морската градина. Този строеж, с който един пропаднал политик ходи да се снима. Ами, Христо Иванов е бил министър, когато този кокошарник е бил там, но не е ходил да снима“.

 

„Марешки трябва първо да си изясни с какво се занимава министъра на правосъдитето, но не очаквам такива интелектуални усилия от него да положи. Марешки сам по себе си не е интересен да се цитира. Той е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с това да подменя истини, факти, да лъже.

 

 

 

Това е класически пример за човек, натрупал парите си с доста съмнителен бизнес. Който прокуратурата го е хванала за врата, той е човек осъден на втора инстанция. Човек, който винаги е щастлив да служи като изтривалка на управляващите“, каза Иванов.

 

 

 
„Важното в случая е, че Марешки ме обвинява в това, че съм се договарял да се намали броят на секциите на българите в чужбина. Това се случва 2016 г., когато аз съм си подал оставката, вече не съм министър, и протестираме с моите съмишленици срещу това.

 

 

 

Човекът, който тогава прокара това решение, е Валери Симеонов, с който Марешки в момента прави коалиция. Той последователно служи за лице на орязването на българите в чужбина да участват в изборните процеси. Това е национално престъпление. Ние ще продължим да се борим за уреждане на дистанционно гласуване“, коментира Иванов.

 

Би ти ви

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024