Коментари

Що е унижение? Когато офицери рапортуват на ПКП в ден за Апостола

Що е унижение? Когато офицери рапортуват на ПКП в ден за Апостола

kpk_karlovo_1
Има израз „този счупи тъпомера“. У нас е всекидневие някой да чупи измисления уред. Счупихме обаче и уреда за измерване на унижението. Ще обясня. 19 февруари мина. Политиците се изредиха пред камерите и микрофоните и издекламираха криво-ляво втръснали клишета за Апостола.
Както всеки път. „Да претворим в живота заветите на Дякона“, – казват и въртят очички, дали е уловено тяхното величие… И полагат големи красиви букети и скъпи венци, платени с държавни пари. Боже, какво лицемерие и скука.

 

 

 

Няма покой за големия българин…

 

С това сме свикнали, което хич не е добре.

 

 

Но има нещо, което е такъв потрес, че съзнанието на нормалния човек отказва да приеме. Висши офицери набиват крак и рапортуват на Караянчева. ПКП, както я нарече в разговор с вицето Дончев премиерът Борисов, се изтъпани в Карлово, родното място на Апостола. Военни от всякакъв ранг и чинове си потрошиха краката да маршируват край нея. Ужасно и позорно!

 

 

Сигурно са оправдават пред съвестта си, че козируват на Председателя на Народното събрание, а не на конкретна личност. Но когато председател, довел парламента до най-ниско ниво на обществено доверие и приел с усмивка отвратителното определение по неин адрес от министър-председателя, не предполага към подобно раболепие. Тя няма право на този „подарък“, въпреки протокола. При това на отбелязване годишнина от обесването на Васил Левски.

 

 

 

И понеже тя не е в състояние да оцени ситуацията, в която е изпаднала, трябва други да го направят. Представителите на Българската армия можеха да сторят това. Ако имаха чест и достойнство. Ако имаха… Предпочетоха унижението.

 

 

 

Представете си капитан Райчо Николов да рапортува на подобна фигура в подобна ситуация. Или капитаните Атанас Узунов, Олимпи Панов, Христо Попов, подп. Данаил Николаев и др. А генералите Владимир Вазов, Климент Джеров, Радко Димитриев, Никола Попов и мн. др? Горди и способни български командири, защитавали България в няколко войни и стотици тежки сражения.

 

 

 

Полк. Борис Дрангов казва: Предпочитай да бъдеш осъден за излишна смелост, отколкото за излишна предпазливост.

 

Няма ли вече офицери с достойнство?

 

Огнян Стефанов, Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/shto-unijenie-kogato-ofitseri-raportuvat-kpk-den-apostola.html

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024