Коментари

16 години невинни

16 години невинни

e2d9bf4bfb8c4fc6bfdb8d36609f04b9

 

 

 

Шестнадесет години са ужасно много време в политиката. Това са 4 президентски мандата в САЩ и половината български преход след комунизма

 

 

За първите 16, след като става независима държава, икономиката на Сингапур пораства 14 пъти. За 4 пъти по-малко време Грузия успява напълно да реформира данъчните и полицейските си служби. Десетилетие и половина не са достатъчни, за да започне ГЕРБ и в частност Йорданка Фандъкова да поема вината за случващото се в София, пише Капитал.

 

 

 

Вече всички знаят, че незаконен кабел уби дете в центъра на града. На специална пресконференция, свикана един ден по-късно, след като БСП поиска оставката ѝ, Фандъкова обясни надълго как нейното ръководство в общината няма никаква съпричастност към нелепия инцидент.

 

 

Вината носели ЧЕЗ и районният кмет на Триадица (който, удобно, е от „Демократична България“ и също така е избран преди година и три месеца). За да е ясно: проблемният павилион е там от 10 години. Никога не е бил узаконяван, но работи. Плаща наем на държавна болница, получил е разрешение от държавната Агенция за безопасност на храните да продава ядки, получава от тогавашната районна администрация (ръководена от ГЕРБ) документ, с който се връзва към ЧЕЗ, плаща си сметките за ток.

 

 

 

Кабелът минава през общинска собственост – светофар и тротоар, както и през общинска шахта. Парите от наеми на преместваеми обекти отиват в бюджет на „Московска“ 33, а не в районното кметство.

 

 

 

Това са един куп институции в държава и град, управлявани от една партия и един човек. За да може всичко това да е възможно, един куп закони, разпоредби, инспекторати са си затваряли очите дълги години. И дори когато цялата тази управленска немарливост и разкапаност водят до смърт, никой от тези хора, начело с четиримандатния кмет на София, не е виновен.

 

 

 

Непоемането на отговорност за нищо е част от рецептата, с която Фандъкова и ГЕРБ удържат вече толкова време в управлението на София. Шестнадесет години впрочем – целият живот на момчето, което загина.

Капитал, Дунав мост

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024