Политика

Хиляди зад проф. Илчев след скандала в БНТ, а той потвърди: Да, управляват ни нищожества! (ВИДЕО)

Хиляди зад проф. Илчев след скандала в БНТ, а той потвърди: Да, управляват ни нищожества! (ВИДЕО)

 

big_big_3174

 

 

 

 

Ден след обществената буря, която проф. Иван Илчев предизвика с изказването си „Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, казани в национален ефир, смелият историк не се отказва от думите си и не съжалява за тях.

 

 

 

Бившият ректор на Софийския университет бе гост на празничното студио по БНТ в деня на Националния празник Трети март, в което той коментираше чувството за свобода у всеки един човек и отхвърлянето на общоприети авторитети. Водещата на предаването прекъсна думите му, за да включи пряко от връх Шипка речта на парламентарния шеф Цвета Караянчева. Тогава докато течаха кадрите от историческия връх зад кадър се чуха откровените думи на проф. Илчев по адрес на управляващите.

 

 

„Не искам да влизам в мръсни политикански игри. Казах си мнението в личен аспект на събеседника до мен – режисьора Виктор Божинов. Това дали микрофонът е бил включен или не, не е моя работа. Това е дело на техническите служби“, заяви днес пред Lupa.bg проф. Иван Илчев.

 

 

На въпрос дали би ли се извинил на Цвета Караянчева заради думите по неин адрес историкът каза: „Аз говорих в множествено число за политически елит.“

 

 

„Не бих искал да коментирам повече, защото ще ме обвинят, че трупам някакъв политически капитал, а не това ми е целта“, каза пред Lupa.bg проф. Иван Илчев

 

 

 

Хиляди българи скочиха днес в подкрепа на бившия ректор на Софийския университет след техническата „грешка” на БНТ, която произведе скандала на седмицата.

 

 

Левият политик Георги Кадиев, например, написа следното:

 

 

„Става ми жал за Цвета Караянчева, но и за българския парламент. За нея, защото е слабохарактерна и позволи Борисов, а сега и проф. Илчев, да си го изкарват на неин гръб. Сега вече е късно да направи каквото и да е, ще загуби мястото в Кърджали и ще остане в историята единствено с определението ПКП.

Но още повече за българския парламент и българското правителство, защото Илчев каза на глас това, което знаем: нищожества стоят начело на държавата”.

 

 

 

Не толкова дипломатични са обикновените българи.

 

Виолета Савчовска пише следното: „А Вие смятате, че Караянчева е имала шанс да остане в историята с нещо друго, освен ПКП? Само си помислете, че това недоразумение вече ще седи наравно с Петко Каравелов, Петко Р. Славейков, Стефан Стамболов, Драган Цанков. Трябва да ни е срам, не да я жалим.

 

 

 

Велико Великов пък смята, че „ПКП е унижение за Парламента и за всички нормални българи. С интелект, външност и обаяние, подходящи за паднала квартална пивница…. Позор за България!!!

 

 

Елизабет Станева откровено аплодира екс ректора на СУ: „Проф. Илчев днес тури нова белязка на ПКП. Адмирации!”

 

 

Калин Манолов е доста по-многословен:

 

„Сутринта по БНТ1 бившият ректор на СУ проф. Илчев се бил изпуснал в ефир зад кадър по адрес на ПКП-то: „Боже, какви нищожества управляват днес България!“  Напълно е прав, но ми се щеше да не беше се „изпускал“, а да го беше казал открито в ефир. И не само по адрес на това, които имаме като председател на Народното събрание. Целият пореден парвенюшки кръг, самопровъзгласил се за елит, се състои от нищожества. Докато е така, в България ще има само подарена „свобода“. П.С. Караянчева била казала, че изкачването на Шипка калява духа. Нищожествата нямат дух”.

 

 

ЕТО И ОЩЕ МНЕНИЯ ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Браво! Няма случайни неща! Но всички с мълчанието си ги издигнахме тия нищожества! Плевелите като не ги оскубеш овреме- избуяват! Ей това се случи – бурена герб се разпростря смъртоносно и унищожава България! Грабят и крадат като за последно!

 

Получава веднага една грозданка!

 

Чуйте какво каза бившият ректор на СУ към края на видеото:

 

Лупа бг

lupa.bg

lupa.bg

loading...
Политика

More in Политика

701330

Караянчева: Имам очи да ходя по селата и да помагам. Срещам гора от аплодисменти

март 29, 2021
3e2c236dbe104dbab9ac1e3f00c06dc4

COVID помощи: Държавата ги дала, държавата си ги взела

март 29, 2021
big_1

Цветанов: ГЕРБ контролират целия държавен ресурс. Възможни са всякакви сценарии

март 29, 2021
big_3

Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор

март 29, 2021
big_51

Властта мълчи предизборно ще удължава ли мерките и извънредната епидемична обстановка

март 29, 2021
big_big_768x_8_74e

ГЕРБ определиха действията на Дионисий пред дома на Борисов като „сатанински“ и внесоха писмо в Светия Синод

март 29, 2021