Политика

Божков пред Карбовски: Никой не знае къде е колекцията. Ще ги застигне проклятие! (ВИДЕО)

Божков пред Карбовски: Никой не знае къде е колекцията. Ще ги застигне проклятие! (ВИДЕО)

bojkov-pred-karbovski-nikoi-ne-znae-kade-e-kolekciata-video-1

 

 

 

Васил Божков – бизнесменът в изгнание и лидер на партията „Българско лято“, чийто мандатоносител на предстоящите парламентарни избори е БНО, даде интервю пред журналиста Мартин Карбовски.

 

 

 

„Никой не знае къде е колекцията“, отговори олигархът на първия въпрос на журналиста, чудейки се къде прокуратурата на Република България съхранява хилядите му антични ценности, събирани през годините.

 

 

 

„По важно е в какво състояние е. Колекцията я заграбиха, нарушавайки три закона. Събирал съм я 30 години, едно съкровище за България. Не завиждам на тези, които я заграбиха, тъй като съкровищата носят проклятия за грабителите“, сподели Божков.

 

 

 

Бизнесменът обясни, че имал планове да превърне сградата на Телефонната палата в София в голям музей, където да изложи много от артефактите, притежавани от него, но властта е секнала проекта в неговия зародиш.

 

 

 

 

„Съсипаха една моя мисия. Завел съм дело в Лондон. Ще заведа и други. Ще платят всички щети и ще ми върнат колекцията, след което ще направим музей“, отбеляза Божков, повтаряйки, че властта в България ще я застигне проклятие, но не стана ясно какво точно има предвид с тези си свои думи.

 

 

„Много искаха да играят с мен. Но аз с бивши политици няма да играя. На Слави идеите са му като нашите, но ми отказа, защото разпродаде партията си. На парчета. Толкова пари за толкова депутати даде за различни места. Виждат се корпоративните интереси“, коментира Божков.

 

 

Виждал ДБ като съмишленици, но и при тях, по думите му, имало много гнило. „А протеста го направих аз“, отсече Черепа. И декларира промени в регулацията на хазарта, защото когато той дойдел на власт, никой нямало да търка талончета.

 

 

„Звънят ми непрекъснато. Особено колегите от бизнеса“, твърди той.

 

 

 

„Не ме чакайте в неделя. Идвам си при обявяването на официалните резултати, като вляза в парламента. Ако ли не, продължавам борбата от тук“, заяви милиардерът.

 

 

 

По отношение на пандемията, Божков е на мнение, че всички възможни ваксини трябвало да се внесат в страната, а мерките – пожелателни.

 

 

 

Ето и цялото му интервю пред Мартин Карбовски:

 

 

 

Факти бг, Лупа бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024