Политика

Борисов: Като ластик сме – отваряме, затваряме, отваряме, затваряме. Това е оптималният вариант

Борисов: Като ластик сме – отваряме, затваряме, отваряме, затваряме. Това е оптималният вариант

big_Boiko_Borisov2

 

 

 

„Като ластик сме – отваряме, затваряме, отваряме, затваряме“. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов, който е на посещение в русенския град Бяла.

„До края на месеца ще минем 700 000 ваксинирани, убеден съм. Това означава към 1,5 млн. българи да са или ваксинирани, или да имат антитела. Май  – юни ще минем през пандемията.

 

 

Поетапно започваме да разхлабваме мерките. Сутринта имахме съвещание. От понеделник тръгват детските градини и яслите. Училищата тръгват в момента, в който се върнат децата от ваканция.

 

 

 

Отваряме и откритите площи на заведенията. На първо място в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Започваме поетапно – от 30%, през 50% и нататък. Отваряме фитнесите и СПА центровете. Зимните курорти работят на макс“, допълни  още Борисов.

 

 

 

 

Няма откази за приемане на пациенти. Няма разкарване на линейки от болница в болница. Това вече го няма, заяви по-рано днес доц. Ангел Кунчев, главен санитарен инспектор пред журналисти.

Това е ясно признание, че е имало период, в който системата е работила лошо, което се отричаше и от Кунчев и от здравния министър Ангелов.

 

 

Има около милион и половина имунни българи – една част от тях са го преболедували, една част са имунизирани. Броят на имунизираните ще расте всеки ден, подчерта още той. По думите му вървим към плато, а нови мерки ще се налагат само при необходимост.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024