Политика

Борисов: Хубаво укрепете пътя, за да няма срутища като при предишни управници, които после поправяме

Борисов: Хубаво укрепете пътя, за да няма срутища като при предишни управници, които после поправяме

 

big_51

 

 

Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в седем общини в страната. Премиерът Бойко Борисов призова работата по ремонтите да бъде свършена както трябва.

 

 

Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, съобщиха от правителствената служба.

 

 

От осигурената от кабинета сума 3 400 000 лв. са определени за изграждане на подпорни стени в района на пътя Кричим – Девин. „Да се направят подпорни стени, за да не се разруши пътят. Навремето така е строено, затова днес ние ремонтираме основно и правим нови пътища като например АМ „Тракия“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов в хода на редовното правителствено заседание.

 

 

„Хубаво укрепете пътя, за да не се получават срутища и свлачища като при предишни управления, които после ние да поправяме“, разпореди премиерът Борисов.

 

 

 

Правителството отпусна средства и за още общини – 82 702 лева за почистване коритото на р. Бели Лом, както и 65 850 лв., с които да се обезпечи отстраняването на пораженията от падналите валежи и високите води на р. Велека. Над 1,4 млн. лв. се дават на община Кресна за укрепване на дере, възстановяване на улица и подпорни стени.

 

 

 

За Сапарева баня – 60 хил. лв. ремонт на водовземно съоръжение за минерална вода. За Кърджали – 62 хил. лв. за възстановяване на Държавната психиатрична болница. и над 57 500 лв. за покрива на учебния корпус на Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол.

 

 

 

Освен това на днешното заседание стана ясно още, че близо 83,5 млн. лева са изплатени на производителите на плодове и зеленчуци. „Продължаваме да подпомагаме земеделските стопани. Субсидиите са осигурени за 12 559 земеделски стопани“, заяви Борисов.

Политика

More in Политика

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024