Европа

Вебер призова Европа да използва Северен поток-2 за натиск и рекет над Москва

Вебер призова Европа да използва Северен поток-2 за натиск и рекет над Москва

manfred_veber_2_bgnes
Европейският съюз трябва да използва газопровода ”Северен поток-2” като инструмент за натиск над Москва, смята Манфред Вебер председател на най-голямата фракция в Европейския парламент – тази на Европейската народна партия (ЕНП), част от която е и управляваща към момента у нас партия ГЕРБ на премиера Бойко Борисов.

Газопроводът „не е в европейските интереси“, твърди германският политик пред сп. „Шпигел“. Вебер призовава Брюксел да го използва като „лост във външната си политика“, тъй като Берлин не възнамерява да спре проекта.

 

Според шефа на ЕНП „Северен поток-2“ стабилизирал икономически „системата на Путин, която действа в огромна степен срещу Европейския съюз и неговите страни членки“.

 

„Ако руското ръководство не се върне към партньорското сътрудничество, тръбопроводът няма да може да заработи цялостно“, казва Вебер и предлага въвеждането в експлоатация на газопровода да бъде обвързано „с по-нататъшното поведение на Москва“.

 

Манфред Вебер призовава Евросъюза да се държи по-уверено във външната политика, като отбелязва, че Европа трябва да се „отърси от наивността в отношенията с Путин и с други геополитически играчи“.

 

Фрог нюз

Европа

More in Европа

1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024